Până acum șase zile, generalul Flynn a fost acuzat de faptul că a mințit sub jurământ, atunci cnd a spus că nu s-a întâlnit cu un diplomat rus, în perioada alegerilor prezidențiale din toamna anului 2016, din SUA.

La nivelul FBI, la acel moment s-a format un dosar cu privire la amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale, o parte din această lucrare referindu-se la general. O serie de probe au indicat că agenții FBI au falsificat evidențele pentru a le ieși ”lucrarea” cum vor ei. În fața acestor evidențe, Departamentul american al Justiţiei a retras joi dosarul de acuzare împotriva unui fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump.

Departamentul a invocat faptul că ancheta împotriva lui Flynn, general în retragere în vârstă de 61 de ani, nu a avut ”bază legitimă” şi că declaraţiile acestuia, ‘chiar dacă ar fi false, nu aveau importanţă’, se arată în documentele judiciare.

Și mai recent, adică în cursul zilei de ieri miercuri, 13 mai 2020, Congresul SUA a dat publicității o notă secretă, emisă de Agenția Națională de Securitate din SUA, cea mai puternică agenție de spionaj, care conține toate peroanele care au solicitat informații despre Michael Flynn.

Nota secretă care a fost declasificată arată că mai mulți oficiali, inclusiv șeful de cabinet al fostului președinte al SUA, Barack Obama au cerut date despre Flynn, încă înainte de a fi numit consilier pentru securitate națională a SUA, dar și chiar înainte de discușia telefonică cu oficialul rus, Andrey Kislyak, incriminată de autoritățile judiciare.

Printre cei care au cerut informații despre Flynn se află Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA și actual candidat pentru Casa Albă, fostul șef de cabinet al lui Barack Obama, Denis McDonough, șeful CIA, John O. Brennan, fostul ef al FBI – Jim Comey, fostul ef al DNI-Jmes Clapper.