Evenimentul Zilei > Actualitate > Declarație șoc a ministrului Pintea în cazul Săpoca: „Nu cred în varianta minutului”
Declarație șoc a ministrului Pintea în cazul Săpoca: „Nu cred în varianta minutului”

Declarație șoc a ministrului Pintea în cazul Săpoca: „Nu cred în varianta minutului”

 Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut dezvăluiri incredibile despre masacrul de la Săpoca, după ce a fost la locul faptei. Ea a povestit drumul pe care l-a parcurs criminalul.

S-a vorbit de minutul fatidic. Cadrele medicale de la Spitalul Săpoca au declarat că toată grozăvia s-a derulat pe parcursul unui singur minut, motiv pentru care nu au intervenit fiind practic luați pe nepregătite într-un interval așa de scurt.

„Vreau să vă spun că nu cred în varianta minutului. Nu am văzut imaginile după camerele de supraveghere, dar am văzut saloanele, drumul pe care l-a făcut acest pacient. Au fost 13 pacienți loviți. Din păcate 5 decese, dar e clar că nu a fost vorba de un minut, dar asta e treaba procurorilor care fac acum această anchetă să stabiliească exact intervalul de timp.

Azi am discutat cu o parte din cei care au fost acolo și varianta minutului nu mai e așa de sigură. Au zis că totul a fost terifiant.

Stativul are 10 kilograme, e un model vechi. Unul dintre saloane are ușile batante. Ușile sunt deschise pe timpul nopții și e o lumină de veghe.

Erau șase paturi, erau șapte pacienți. Așa mi-am dat seama că sunt doi într-un pat. Stativul e destul de lung. În momentul în care agresorul l-a folosit cred că s-a lovit de paturile metalice.

Agresorul s-a dus apoi la salonul de alături. Acolo pacientele au acționat pentru că nu erau sedate, din păcate Laura de 38 de ani a murit”, a afirmat Pintea în cadrul unei emisiuni la Antena3.