Declaraţia uluitoare a ambasadorului rus Valeri Kuzim. “Oamenii din alte ţări îl văd ca şef de stat pe preşedinte Vladimir Putin”
- Dodo Romniceanu
- 12 martie 2017, 09:25
„Știu că în multe sondaje de opinie, când oamenii sunt întrebaţi "în cine aveţi mai multă încredere?", dintr-o dată, anumite ţări străine ar vrea să vadă, ca şef de stat, pe preşedintele Putin, nu propriii lor preşedinţi”, a declarat Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la București, într-un interviu acordat digi24.
Întrebat în cadrul emisiunii digi24.ro “Pașaport Diplomatic” despre uriaşa popularitate a preşedintelui rus Vladimir Putin mai ales în rândul liderilor partidelor de extremă dreapta din Europa şi despre amestecul Rusiei în politicile din vest, Kuzim a răspuns că nu a auzit despre o asemenea popularitatea.
“Ştiu însă că în multe sondaje de opinie, când oamenii sunt întrebaţi „în cine aveţi mai multă încredere?”, dintr-o dată anumite ţări străine ar vrea să vadă, ca şef de stat, pe preşedintele Putin, nu propriii lor preşedinţi. Ar trebui să îi întrebi pe oamenii care dau răspunsuri la aceste întrebări. Cred că sunt interesaţi de eficienţa şefului de stat. În ceea ce priveşte acuzaţiile, am spus de mai multe ori că acuzaţiile nu sunt fapte, nu sunt dovezi. Din câte ştim noi, dovezile sunt despre: 2013, supraveghere masivă a membrilor guvernului aliat NATO al importantului membru Germania, unul dintre motoarele puternice ale Uniunii Europene.
Recent, acum câteva zile, o nouă scurgere de informaţii publicată de Wikileaks ne-a arătat că este un întreg mecanism, un centru uriaş de supraveghere electronică în consulatul general din Frankfurt. Acestea sunt faptele. În ceea ce priveşte acuzaţiile, atât timp cât vedem un fel de război informaţional, de propagandă, lansat în mod particular de media principală din vest, şi facţiunile principale ale anumitor puteri politice internaţioanale, vedem astfel de fenomene pe care am vrea să le minimalizăm, pentru că nu sunt utile pentru găsirea soluţiilor să găsim răspunsuri la provocările globale, ci doar instigă anumite tensiuni şi neîncrederea, ceea ce este complet contraproductiv, dacă am folosi termenul foştilor noştri parteneri din SUA. Nu este de ajutor. Nu pot să îţi spun nimic în plus”, a mai precizat ambasadorul rus.