Evenimentul Zilei > Politica > DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ la şedinţa de Guvern. Toţi BUGETARII trebuie să ştie
DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ la şedinţa de Guvern. Toţi BUGETARII trebuie să ştie

DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ la şedinţa de Guvern. Toţi BUGETARII trebuie să ştie

La şedinţa de Guvern care a avut loc vineri seară la Palatul Victoria a fost discutată situaţia acordării voucherelor de vacanță pentru bugetari şi în anul 2019. În unanimitate decizia a fost luată în favoarea acordării acestor tichete

Una dintre cele mai importante efecte ale programului a fost relansarea turismului balnear, care în ultimii ani a avut de suferit, iar investițiile au fost minime, potrivit dcnews.ro

Premierul a anunțat că dezvoltarea stațiunilor balneare este una dintre prioritățile Guvernului pentru anul viitor.

"Tot în această ordonanță am propus finanțarea unui fond privind dezvoltarea a 31 de stațiuni balneare de interes național pentru care vom aloca suma de 310 milioane lei în anul 2019", a declarat Viorica Dăncilă.

"Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanţă"

 Potrivit statisticilor ANAT, iunie rămâne luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018, şi anume 125 de milioane de euro.

"Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanţă în acest an. Zonele turistice populare, dar şi cele mai puţin frecventate în anii anteriori, au înregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul în care pachetele de vacanţă în România realizate de agenţiile de turism s-au vândut cu rapiditate nu numai în timpul verii, ci şi pentru sărbătorile de iarnă. Agenţii de turism i-au îndrumat pe proprietarii de vouchere să aleagă cea mai bună opţiune pentru ei", a declarat preşedintele ANAT, Nicolae Demetriade.