Este vorba despre restricționarea accesului către drumurile rurale. Măsura a fost luată pentru a contracara fenomenul șoferilor care evitau până acum autostrăzile, pentru a scăpa de taxe ori pentru a evita aglomerația din trafic.

După cum arată agenția Deutsche Welle, citată de portalul www.ziarulromanesc.ro, noua regulă a provocat deja furia multor șoferi, mai ales a celor germani, având în vedere că Tirolul e o zonă turistică însemnată, dar totodată și un culoar de trecere din Germania spre Italia. 

Mai mult decât atât, decizia autorităților austriece se referă la toate tipurile de vehicule, nu numai camioane sau autoturisme, ba chiar și motociclete.

Guvernatorul provinciei Tirol, Gunther Platter, a ținut însă să sublinieze că interdicția, care a intrat în vigoare ieri, va fi păstrată pe durata verii și va fi ridicată abia în septembrie. 

Presa germană consideră însă că decizia landului austriac poate fi privită și din alt unghi. Anume al unui răspuns dat vecinilor din Germania.

E vorba de faptul că dicolo de graniță, în Bavaria, a fost propusă măsura ca străinii să plătească taxe pentru folosirea autostrăzilor. 

La rândul ei, Viena a reacționat dur față de această intenție. 

Cu acest diferend s-a ajuns până la Curtea Europeană de Justiție. Verdictul a fost defavorabil Germaniei. 

Acum, legat de Tirol, decizia vine la câteva zile după decizia instanței europene legată de autostrăzile din Bavaria. Ca atare, sunt speculații potrivit cărora Austria răspunde în acest fel Germaniei.