Decizie inedită la Judecătoria Constanța. Obligată la plata unor daune morale, după ce și-a înșelat soțul

Decizie inedită la Judecătoria Constanța. Obligată la plata unor daune morale, după ce și-a înșelat soțul Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Constanța și-a dat în judecată fosta soție, pe motiv că i-a ascuns o faptă pe care o consideră foarte gravă.

În cererea de chemare în judecată, bărbatul în cauză susține că fosta soție era însărcinată cu un alt bărbat, dar i-a ascuns acest lucru, ba mai mult i-a spus că e copilul lui.

În timpul procesului, judecătorul a trebuit să administreze o serie de probe care să ateste că cele spuse de bărbatul în cauză sunt adevărate. La interogatoriul cerut de fostul soț, femeia a recunoscut că avea o relație cu un alt bărbat și că e posibil ca minorul născut în timpul căsătoriei cu fostul soț, să nu fie copilul acestuia.

Pentru a elucida pe deplin adevărul, judecătorul a dispus efectuarea unui expertize de tip ADN, unde au fost comparate probele ADN obținute de la copil, dar și de la bărbatul care a depus cererea de chemare în judecată. În cele din urmă, concluzia experților este una singură: bărbatul în cauză nu este tatăl copilului născut de fosta soție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, judecătorul de la Judecătoria Constanța a admis cererea bărbatului și a dispus obligarea femeii la plata sumei de 50.000 de lei, daune morale și materiale. Decizia nu este definitivă.

A plecat de acasă și s-a trezit cu un copil

În timpul procesului, bărbatul a declarat că s-a preocupat de buna creștere a copilului despre care știa ca este al lui.

Bărbatul a stat căsătorit cu fosta soție timp de zece ani, iar întâmplarea ciudată care a dus la nașterea copilului a avut loc acum trei ani. Atunci, spune cel în cauză a avut unele bănuieli legate de comportamentul fostei soții, ba mai mult că nu avea cum să își lase soția însărcintă, în perioada repsectivă, din moment ce el era plecat la muncă, pentru o perioadă de mai multe săptămâni, în altă localitate.

În fața judecătorului, fosta soție a declarat că nu și-a mințit soțul niciodată și că nu își explică cum fetița născută din căsătoria cu fostul soț, nu este concepută cu acesta.

Cazul este și mai complicat decât pare la prima vedere și asta pentru că în Codul Civil există articolul 414, în care se arată: ”copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei.

Asta înseamnă că după acest prim proces, bărbatul din Constanța trebuie să mai deschidă un alt proces de tăgadă a parternității, prin care să solicite ca minorul să nu mai poarte numele lui.