În ciuda faptului că Dumitru Ionescu a murit în anul 2007, acesta a ajuns să fie îngropat abia după 13 ani. În tot acest timp, trupul neînsufleție al lui Dumitru Ionescu a fost ținut în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valecia.

Trupul bărbatului a fost găsit după ce a stat două luni într-o râpă din Moncada. Ciudat este faptul că familia sa l-a dat dispărut abia în anul 2019. În urma expertizei medicilor legiști, bărbatul a murit din cauze naturale.

În prezent identitatea sa a fost identificată cu ajutorul fiicei acestuia, care a fost de acord să facă un test ADN.

După primul test ADN, efectuat de fiica bărbatului, și rudelor acestuia li s-a solicitat un test ADN pentru a vedea dacă într-adevăr există vreo legătură între ei și bărbatul mort de 13 ani. În urma analizelor, s-a dovedit faptul că există asemănări genetice.

Așa au aflat și autoritățile spaniole că cel care petrecuse 13 ani de zile în congelatorul morgii Institutului de Medicină Legală din Valencia era Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morţii sale.

A fost momentul în care tribunalul din Moncada a putut să-i eliberareze familiei bărbatului un certificat de deces. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie, conform elperiodico.com.