Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Răsturnare de situație în cazul milionarului Constantin Dinescu. Fiica nelegitimă are ADN-ul tatălui
Exclusiv. Răsturnare de situație în cazul milionarului Constantin Dinescu. Fiica nelegitimă are ADN-ul tatălui

Exclusiv. Răsturnare de situație în cazul milionarului Constantin Dinescu. Fiica nelegitimă are ADN-ul tatălui

Vă mai amintiți de moartea ciudată a milionarului Constantin Dinescu, excentricul bărbat de 69 de ani care se afișa cu limuzine și tinere frumoase? O să reamintim un pic cazul, fiindcă a apărut o informație bombă.

Din păcate, nu s-a făcut lumină în cazul morții lui Contantin (Costi) Dinescu deși suspiciuni și mărturii contradictorii au existat. Atunci când s-a întâmplat, în vara anului trecut, am intrat în posesia unor informații de la apropiați ai omului de afaceri, precum și date despre ce se întâmplase cu el la Spitalul Județean Constanța. Am scris și publicat povestea înainte ca Poliția să dea vreun comunicat despre moartea milionarului. Acesta avea să vină după două zile, confirmând moartea suspectă, însă mărturia singurei persoane care a fost în preajma lui Dinescu în ziua în care a ajuns la spital își schimbase povestea.

Versiunea amicilor milionarului și cea a Poliției

Constantin Dinescu a fost găsit inconștient în vila sa de lux din Năvodari de către șoferul său, a fost informația pe care am primit-o. Apropiații săi credeau că omul a fost otrăvit de una din partenerele de distracție, după o noapte petrecută în club.

Totul a început în seara de 8 august 2020 și a continuat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 9 august. În acel weekend, Constantin Dinescu a plecat la distracție prin cluburile de fițe din Mamaia. Era însoțit de două tinere, cu care împărțea patul destul de frecvent. Nu erau românce, despre una din ele s-a spus că era ucraineancă. După distracție, s-au întors la vila milionarului.

În versiunea amicilor lui Dinescu se spune că șoferul l-ar fi găsit într-o stare de rău în vilă și de acolo l-a dus la Spitalul Județean Constanța. A și sunat pe unul dintre ei și i-a spus care-i situația și ce se întâmplă la spital.

Constantin Dinescu a fost preluat de secția Cardiologie. Au început primele investigații, pentru ca medicii să determine cauza și să acționeze în consecință. Primul lucru la care s-au gândit a fost că trebuie încă un stent. Ritmul cardiac o luase razna.

Doar că, susțin sursele noastre credibile, la spital i s-a făcut imediat coronografie, iar medicul a constatat că nu e nevoie de niciun stent. I s-a făcut și test anti-drog, conform protocolului, și a iești pozitiv la două substanțe: opum și morfină.

Starea pacientului nu era deloc una bună și a fost internat în secția de Terapie Intensivă. Era cardiac, avea diabet și o vârstă: 69 de ani. Și pe Terapie Intensivă, intubat, a rămas până sâmbătă, 15 august 2020, când s-a stins din viață.

Polițiștii constănțeni au anunțat luni după-amiază, 17 august, că au demarat ancheta în cazul morții lui Constantin Dinescu. În comunicatul de presă însă lucrurile erau prezentate altfel decât le aflasem din surse.

Lui Costi Dinescu i se făcuse rău la ieșirea din Constanța, în drum spre București. Nu s-a spus nimic despre cele două tinere și nici despre testele pozitive la opium și morfină.

Abia după ce jurnaliștii au început să pună insistent întrebări, polițiștii au spus că în mașina lui Dinescu se aflau și cele două tinere și că la testarea din spital au ieșit cele două droguri în sânge. Ei bine, acest sânge recoltat la spital și apoi alte probe de la necropsia cadavrului aveau să folosească la aflarea unui adevăr din viața tumultoasă a milionarului excentric.

Povestea fetei nelegitime, aidoma ca în cazul Tinu

La înmormântarea lui Constantin Dinescu a vrut să participe și o femeie împreună cu soțul său. Familia defunctului, adică sora și cumnatul, nu au lăsat-o. S-a produs un mic incident la capelă și așa am aflat că milionarul nu avea doar un fiu ci și o fiică. O fiică nelegitimă, azi în vârstă de 50 de ani. La fel de secretă cum era Andrei Tinu, fiul cunoscutului jurnalist. Toți apropiații știau, dar nimeni nu vorbea despre „secret”.

O cheamă Carmen Alexandru, are familie, inclusiv pe mama, cândva iubita din adolescență a lui Costi Dinescu. Mi-a spus că a aflat de la 7 ani că soțul mamei ei nu este tatăl ei natural. De atunci și încă mulți ani, fetița, apoi adolescenta Carmen și-a întrebat mereu mama cine este, cine e tatăl ei, ce s-a întâmplat cu el.

Iar mama nu a vrut să-i spună niciodată cine este. Într-o zi, tatăl a apărut în fața ei. Avea 25 de ani.

Era anul 1996. Costi Dinescu avea atunci 45 de ani, era însurat și avea acasă un băiat de 7 ani. De fapt, în acel an a găsit-o, fiindcă i-a spus că a căutat-o timp de doi ani, prin tot felul de metode și relații. Simțea că bebelușul pe care îl văzuse în brațele fostei sale iubite ar putea să fie copilul lui. Asta i-a spus lui Carmen la prima întâlnire. Au urmat altele, în ciuda opoziției mamei, și tânăra a aflat povestea unei iubiri adolescentine. El, Costi, 19 ani, ea, Mihaela, 17.

Nunta de vis, plătită de tata Dinescu

„Și așa au trecut anii, m-am căsătorit, am făcut nunta perfectă cu ajutorul lui tata, la restaurantul Casa Albă din Băneasa, cu cântăreți care mai de care, pe care el îi cunoștea foarte bine: Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu, Adrian Enache, Anca Țurcașiu. Exact cum spuneam, nunta de vis.

Au trecut iar anii, la botezul fiului meu au venit din nou preferații lui în materie de muzică,  Cornelia și Aurel Pădureanu. A fost iar distracție și petrecerea a fost perfectă.

Viața a continuat, am ajuns să ne cunoaștem foarte bine, a fost ca și cum am recuperat toți anii în care nu a fost lângă mine. Tuturor mă prezenta ca fiind fiica lui, ceea ce mi-a confirmat că, de fapt, el este înainte de toate Om. Lui Dan, încă de când era mic și l-a adus la depozitul unde lucram cu tata, i-a spus că sunt sora lui.  Toți angajații de acolo știau, sunt oameni care pot confirma, și nu sunt puțini. Știau toate rudele lui despre mine, chiar și soția, care a decedat în urmă cu 5 ani. El m-a asumat”, mi-a povestit Carmen Alexandru.

Și ca dovezi despre nunta de vis, mi-a dat o fotografie cu ea mireasă și cu tatăl și mama lângă ea. Are, însă, o casetă filmată, unde lucrurile sunt și mai limpezi în ceea ce privește relația. Pe invitația de nuntă, părinții miresei, care anunță evenimentul în anul 2003, sunt Constantin Dinescu și Mihaela Ene, tinerii care, în anul 1970 s-au iubit nebunește, iar din dragostea lor s-a născut Carmen.

Cornelia Catanga mi-a confirmat că a participat la nunta lui Carmen și că știa că aceasta este fiica lui Costi Dinescu, prietenul ei și a lui Aurel Pădureanu.

Averea milionarului Dinescu mai are acum un moștenitor

Carmen Alexandru mi-a spus că s-a simțit extraordinar de jignită când sora tatălui său a împiedicat-o să participe la înmormântarea lui și că a spus lumii prezentă la capelă că este „o simplă angajată”, deși știa bine cine este. La fel cum știa și Dan, fratele ei.

Drept urmare, a decis să-și recâștige toate drepturile pe cale judecătorească. Și-a angajat avocat și împreună au început demersurile. A deschis proces la Judecătoria sectorului 3 și s-a dus la un notar unde a solicitat înscrierea în Registrul național privind succesiunile. Acest ultim demers are ca scop împiedicarea oricărui notar să deschidă succesiune pentru moștenire fără să o anunțe și pe cea care declara că este îndreptățită să participe la succesiune.

Dacă la Poliția din Constanța nu a avut succes să împiedice clasarea dosarului morții tatălui, nefiind fiică legitimă, prin instanță a reușit să obțină probele de sânge a lui Constantin Dinescu și să ceară Institutului Medico-Legal din București să stabiliească filiația ei pe bază de ADN.

La INML lui Carmen Alexandru și mamei sale li s-au recoltat probe biologice. S-au făcut testele specifice comparându-se cu sângele lui Constantin Dinescu. Zilele trecute, pe adresa lui Carmen Alexandru a venit răspunsul. L-am văzut și nu mai există dubii. S-a stabilit științific că este fiica lui Dinescu Constantin. Așadar, averea milionarului – bani, firme, imobile, colecțiile de artă, limuzinele – are toate premisele să fie împărțită între doi copii: fiul, Dan și fiica cea mare, Carmen.