„Duminică îmi voi exercita dreptul de vot. Nu voi vota pentru. Voi vota împotrivă: împotriva doamnei Dăncilă. Repet ce am spus mereu: în primul tur alegi, în al doilea elimini”, a scris Paleologu pe Facebook.

„N-am nici un dubiu că majoritatea covîrșitoare a celor care m-au votat au luat deja aceeași decizie pe cont propriu. Mă aștept la un scor zdrobitor”, a adăugat fostul prezidențiabil al PMP.

Băsescu și Paleologu, abordări diferite

În urmă cu două săptămâni, poziția lui Theodor Paleologu a părut ezitantă cu privire la turul al doilea, în comparație cu cea a fostului președinte Traian Băsescu, actual președinte de onoare al PMP. Atunci, aflat în studioul România TV în emisiunea în care au fost anunțate rezultatele exit poll-urilor, Băsescu a declarat imediat că îl va susține pe Iohannis.

Theodor Paleologu, care a obținut 527.098 de voturi, adică 5,72 la sută, pierzând astfel accesul în turul al doilea al prezidențialelor, a declarat că nu este stăpân peste voturile pe care le-a primit.

„Vreau să le mulțumesc din inimă sutelor de mii de români care au votat pentru idealurile, pentru valorile, pentru convingerile, pentru principiile pe care le-am susținut și le-am reprezentat în această campanie electorală.

Rezultatul pe care l-am obținut este unul bun în contextul acestei campanii atipice, în care nu am avut dezbateri, în care am avut o criză guvernamentală, în care s-a încurajat votul împotrivă. Este un rezultat de la care se poate clădi pentru viitor; este evident că forța care s-a exprimat prin aceste voturi va constitui un vector inconturnabil în reclădirea dreptei în România.

Voturile pentru turul 2 le aparțin cetățenilor, eu nu sînt stăpîn peste voturile pe care mi le-au oferit ei în acest tur, așadar pot să vorbesc doar despre opțiunea mea. Deși poziția mea anti-PSD este una categorică, aștept din partea candidaților din turul 2 să dea un semn de minim respect față de cetățeni și democrație, și să participe la dezbateri.

Închei prin a mulțumi echipei Partidului Mișcarea Populară, pentru că a pus umărul la o campanie corectă, pentru că nu a precupețit niciun efort în ultimele patru săptămîni și continuă să muncească în această seară”, a scris, atunci, Theodor Paleologu.