Evenimentul Zilei > EVZ Special > Decizie în miez de noapte. Ultimul fost prezidențiabil își anunță preferința la turul II
Decizie în miez de noapte. Ultimul fost prezidențiabil își anunță preferința la turul II

Decizie în miez de noapte. Ultimul fost prezidențiabil își anunță preferința la turul II

Poziție reconsiderată? Fostul candidat la prezidențiale susținut de PMP, Theodor Paleologu, a anunțat cu cine va vota în turul al doilea.

„Duminică îmi voi exercita dreptul de vot. Nu voi vota pentru. Voi vota împotrivă: împotriva doamnei Dăncilă. Repet ce am spus mereu: în primul tur alegi, în al doilea elimini”, a scris Paleologu pe Facebook.

„N-am nici un dubiu că majoritatea covîrșitoare a celor care m-au votat au luat deja aceeași decizie pe cont propriu. Mă aștept la un scor zdrobitor”, a adăugat fostul prezidențiabil al PMP.

Băsescu și Paleologu, abordări diferite

În urmă cu două săptămâni, poziția lui Theodor Paleologu a părut ezitantă cu privire la turul al doilea, în comparație cu cea a fostului președinte Traian Băsescu, actual președinte de onoare al PMP. Atunci, aflat în studioul România TV în emisiunea în care au fost anunțate rezultatele exit poll-urilor, Băsescu a declarat imediat că îl va susține pe Iohannis.

Theodor Paleologu, care a obținut 527.098 de voturi, adică 5,72 la sută, pierzând astfel accesul în turul al doilea al prezidențialelor, a declarat că nu este stăpân peste voturile pe care le-a primit.

„Vreau să le mulțumesc din inimă sutelor de mii de români care au votat pentru idealurile, pentru valorile, pentru convingerile, pentru principiile pe care le-am susținut și le-am reprezentat în această campanie electorală.

Rezultatul pe care l-am obținut este unul bun în contextul acestei campanii atipice, în care nu am avut dezbateri, în care am avut o criză guvernamentală, în care s-a încurajat votul împotrivă. Este un rezultat de la care se poate clădi pentru viitor; este evident că forța care s-a exprimat prin aceste voturi va constitui un vector inconturnabil în reclădirea dreptei în România.

Voturile pentru turul 2 le aparțin cetățenilor, eu nu sînt stăpîn peste voturile pe care mi le-au oferit ei în acest tur, așadar pot să vorbesc doar despre opțiunea mea. Deși poziția mea anti-PSD este una categorică, aștept din partea candidaților din turul 2 să dea un semn de minim respect față de cetățeni și democrație, și să participe la dezbateri.

Închei prin a mulțumi echipei Partidului Mișcarea Populară, pentru că a pus umărul la o campanie corectă, pentru că nu a precupețit niciun efort în ultimele patru săptămîni și continuă să muncească în această seară”, a scris, atunci, Theodor Paleologu.