Decizia magistraţilor a fost dată în contextul în care Şova este anchetat în dosarul CET Govora, în care senatorul se află în arest la domiciliu.

Conform Agerpres, sechestrul ar fi fost pus pe o vilă din Capitală. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri eliberarea din arest preventiv a senatorului și plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Decizia este definitive şi i-a permis lui Șova să fie eliberat vineri seară din arestul Poliției Capitalei, unde se afla din data de 15 decembrie 2015.

Acesta este anchetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Conform procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan.

Cel din urmă ar fi trebuit să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

“Concret, Dan Șova i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Șova a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se încheie între CET Govora și casa de avocatură respective”, au arătat procurorii.