Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia Curţii de Apel: “Războinicul luminii” ‒ departe de stele…
Decizia Curţii de Apel: “Războinicul luminii” ‒ departe de stele…

Decizia Curţii de Apel: “Războinicul luminii” ‒ departe de stele…

Curtea de Apel l-a deposedat pe Becali de numele “Steaua”, în urma sentinţei pronunţate, decizia justiţiei fiind favorabilă Armatei.

Curtea de Apel a pronunţat sentinţa în dosarul “Numele Steaua”. Confuzia de nume a marelui club sportiv bucureştean fost întreţinută de Gigi Becali prin perpetuarea denumirii“Steaua Bucureşti”, sau FCSB, Becali precizând că FCSB înseamnă „Fotbal Club Steaua Bucureşti”. Mai mult, numele paginii de Facebook a roş-albaştrilor este „FC Steaua Bucureşti”, deci nici măcar FCSB.

Însă aceste titulaturi nu respectă identitatea cu celebrul club “militar”, CSA Steaua Bucureşti, cel care deţine tot ceea ce ţine de echipa care în 1986 a câştigat Cupa Campionilor Europeni, iar în 1987 a triumfat în Supercupa Europei.

Deşi Gigi Becali susţine constant că numele nu are legătură cu marca, magistraţii au obligat gruparea finanţată de latifundiarul din Pipera să îşi schimbe denumirea în termen de 15 zile de la pronunţarea sentinţei sub sancţiunea plăţii de daune de întârziere, în valoare de 500 de euro pe zi. De asemenea, magistraţii i-au impus lui Becali ca denumirea clubului său să nu poarte, în nici un fel de variantă sau combinaţii de nume, titulatura “Steaua”.

Pe de altă parte, atât de clamata preluare a “Stelei” de către Gigi Becali de la Viorel Păunescu a fost considerată irelevantă de către Curtea de Apel, prin neparticiparea la ea a autenticei CSA Steaua Bucureşti.

În aceste condiţii, rămâne de văzut  care va fi decizia latifundariului din Pipera, în sensul dorinţei lui de rămânere în calitate de proprietar al acestui club în care a investit sume importante de bani sau de vindere a clubului unui viitor, nou proprietar, dornic de a-l cumpăra, conform spynews.ro.