Evenimentul Zilei > Actualitate > Deces suspect! Vedeta a murit în octombrie, dar anunțul a fost făcut acum
Deces suspect! Vedeta a murit în octombrie, dar anunțul a fost făcut acum

Deces suspect! Vedeta a murit în octombrie, dar anunțul a fost făcut acum

Marea vedetă hip-hop MF Doom a murit la vârsta de 49 de ani. Decesul a fost confirmat în ultima zi a anului 2020 de către familia sa pe rețelele de socializare.

Într-o postare pe contul de Instagram al rapperului, joi, soția sa Jasmine a confirmat că a murit pe 31 octombrie, ceea ce a stârnit o serie de întrebări din partea fanilor.

Reprezentanții săi au confirmat moartea revistei Rolling Stone. O serie de artiști au adus un omagiu lui MF Doom, inclusiv Run The Jewels și Tyler, The Creator.

Muzicianul născut în Londra, cu adevărat nume Daniel Dumile, era cunoscut pentru rimele sale ascuțite, complicate și masca sa de semnătură, pe care nu le-a eliminat niciodată în public.

Într-o notă adresată rapperului, soția sa a omagiat „cel mai mare soț, tată, profesor, student, partener de afaceri, iubit și prieten pe care l-aș putea cere vreodată”.

MF Doom s-a născut la Londra, dar s-a mutat la New York în copilărie.

În adolescență a activat în grupul de hip-hop KMD. După pierderea fratelui său mai mic și a colegului său de trupă DJ Subroc, el a dispărut din muzică devenind, după propriile sale cuvinte, „al naibii de aproape fără adăpost”.

O cariera cu masca pe față

Dar în 1997, s-a reîntors la microfon, în Manhattan, purtând colanți peste față. El și-a protejat astfel anonimatul pentru restul carierei sale, adoptând o mască reprezentându-l pe Doctor Doom din Marvel.

Debutul său ca MF Doom a avut loc în 1999, după care cariera lui a înregistrat o ascensiune constantă.

Pe lângă șase albume solo, a produs o multitudine de bootleg-uri, compilații, colaborări, mixtape și albume instrumentale – inclusiv seria influentă din 10 părți Special Herbs.

El este bine cunoscut pentru Madvillainy (2004), care a fost înregistrat împreună cu producătorul Madlib care a scos lădițele sub numele de Madvillain, și i-a oferit rapperului prima sa intrare în topul albumelor din SUA.

În cariera sa a avut și colaborări cu Danger Doom alături de DJ Danger Mouse și a apărut împreună cu Gorillaz al lui Damon Albarn pe albumul lor numărul unu în Marea Britanie Demon Days. Mai notăm Ghostface Killah, Flying Lotus, The Avalanches și Radiohead, scrie bbc.com.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: