Însă numărul ziariștilor cu ștate vechi care confirmă cele dezvăluite în Evenimentul Zilei este mult mai mare. Iar unul dintre cei mai acizi jurnaliști împotriva acestui mod de a controla presa este Liviu Mihaiu, una dintre “vocile” puternice ale presei din ultimele decenii.

Într-un editorial semnat în “Gândul”, relatările lui Liviu Mihaiu vin să confirme și să întărească afirmațiile lui Dan Andronic.

“Când scriam despre invazia securiştilor în statul drept şi în presă, mulţi mi-au spus că sunt obsedat de securişti pe care-i văd peste tot. E drept, mai sunt ziarişţi care confirmă acest aspect”, își începe editorialul Liviu Mihaiu, oarecum în contradicție cu Dan Andronic, care este de părere că numărul “acoperiților” din presă în prezent este redus.

Liviu Mihaiu readuce în prim plan lista făcută publică de Dan Andronic, o listă cu jurnaliști plătiți cu bani “grei” pentru a servi unor interese obscure. “Nu o să le dau numele aici. Îi ştiu pe majoritatea. Inclusiv pe acei grei, cu care Coldea făcea şedinţe săptămânale de instructaj, acei pe care Dan Andronic ii numea în serialul "Noi suntem Statul. Ziariştii cu epoleţi", "baterie de analişti", pe deplin acoperiţi, "printre care şi Ion Cristoiu" şi pe care patronii îi plăteau şi îi plătesc şi azi mai scump, pentru că, deh, ei erau şi în "misiune pentru ţară". Confirm ce scrie Dan Andronic in acest serial şi numele date”

 

Dezvăluirile ziaristului de la “Gândul” vin și ca o continuare ale incredibilelor mărturisiri făcute de Cătălin Cherecheș în cursul serii de luni, la TVR 1,  după o intervenție telefonică a jurnalistului Dan Andronic. “Chiar unele televiziuni sunt înfiinţate de oameni ai celui mai puternic serviciu secret din România. Azi ei toarnă în numele valorilor euroatalntice şi ale multiculturalismului. Nici că se poate mai nobil de-atât, isn't it!!? “

În loc de încheiere, Liviu Mihaiu a prezentat o listă cu simptomele pe care un jurnalist “cu epoleți” le prezintă în fața cititorilor și a telespectatorilor.

 

“Vă prezint "Grila Simptomatologică" pe care eu o folosesc în a depista "alienii" de presă, înainte să verific prin mijloace jurnalistice la unităţi (SRI, SIE, DGIA, DGIPI, SPP, DNA) dacă intrusul este în slujba, nu-i aşa, a Securităţii Naţionale:

1. Sunt foarte agresivi la adresa jurnaliştilor care au alte opinii decât cele oficiale(la această oră există un război fără precedent in istoria postdecembristă) între entităţi de presă. Lor li se datorează.

2. Pentru ei nu există abuzuri ale serviciilor secrete sau ale DNA. Nu există dosare contrafăcute. Ei luptă cu patos revoluţionar pentru curăţirea societăţii de elemente corupte. Nu fac anchete despre asta. Nu scriu despre asta. Nu există abuzurile ale organelor de forţă sau ale protejaţilor lor.

3. Nu comentează niciodată negativ creşterea apocaliptică din ultimii 15 ani a bugetelor serviciilor ce a adus România pe primele locuri in lume la numărul de angajaţi şi bani cheltuiţi pt securitate pe cap de locuitor.

4. Migrează de la un ziar/teve la altul în funcţie de ordin şi de obedienţa patronatului(vezi trecerea unui contigent de ziarişti de la Evz la RL)

5. Nu folosesc niciodată, nici public, nici în privat, conceptul de "Poliţie Politică". Ei asta fac, nu jurnalism in slujba agendei cetăţeanului.

6. Sunt adepţii fanatici ai legilor Big Brother şi atacă orice persoană publică care li se opune din motive constituţionale( gen: "drepturile sunt un lux")

7. Sunt adepţii folosirii tuturor mijloacelor ilegale de a elimina corupţia şi duşmanii aliaţilor noştri strategici.

8. Targetul lor este clasa politică şi în special PSD. Toţi cei care au potenţialul de a încropi cu ruşii, fie doar şi o relaţie comercială, sunt duşmanii ţării.

9. Vorbesc despre libertăţile individuale şi constituţionale în genul stahanovist: "Nu ai nimic de ascuns, nu ai nimic de obiectat la ilegalitatea ascultărilor"

10. Reneagă vehement orice fel de dezvăluire a celor din sistem despre Sistem, după logica sofistic-securistică : "Nu este credibil un om care are dosare(Fie vorba-ntre noi, 90% dintre dosarele DNA sunt făcute pe denunţurile oamenilor care au dosare)

PS. Ah, uitasem să vă spun că mulţi dintre ei(în special cei pe deplin acoperiţi) primesc leafă de la unităţile angajatoare. Pentru categoriile de rang inferior primesc slujbă după tipicul descris mai sus”