Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, autorul accidentului tragic din localitatea 2 Mai de astă vară, au fost trimiși în judecată de DIICOT.
Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, autorul accidentului din localitatea 2 Mai când conducea sub influența drogurilor, care a dus la uciderea a doi tineri studenți, au fost trimiși în judecată.
Aceștia sunt Tudor Duma, zis "Maru", şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, aflaţi în arest preventiv. Toți trei sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Maru este acuzat că i-a furnizat droguri lui Vlad Pascu. El mai este acuzat pentru că a jefuit farmacia Spitalului Floreasca.
Anturajul lui Vlad Pascu era alcătuit din traficanți periculoși de droguri
Potrivit DIICOT, Tudor Duma deținea, fără drept, cartușe, deci muniție letală, încălcând legea 295/2004.
Tudor Duma a mai fost reținut pentru că a cumpărat de la frații Constantion 10 grame de metamefetamină cristal participanților la o petrecere, unde erau și persoane minore. El a mai fost reținut și pentru că avea Fentanyl, un drog periculos, la domiciliu, pentru a-l comercializa.
Frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor de mare risc după ce i-au vândut 844,59 grame de canabis lui Tudor Duma. Aveau canabis pentru consum propriu și traficare, scrie Antena 3.
Ce riscă furnizorul lui Vlad Pascu?
Cei trei inculpați au fost obligați să plătească 30,000 lei pentru cheltuielile judiciare avansate către stat.
Aceștia sunt cercetați și într-un dosar de pronografie infantilă,influențarea declarațiilor și șantaj.
Potrivi Art. 386. :
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea sau alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
(3) Cu pedeapsa prevăzută în alin. (2) se sancţionează şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, în scopurile prevăzute la alin. (1).
(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (3) are ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
(5) Organizarea, conducerea sau finanţarea faptelor prevăzute în alin. (1)-(4) se sancţionează cu maximul pedepsei prevăzute pentru fapta comisă, iar dacă acest maxim este neîndestulător se poate aplica o pedeapsă până la maximul ei general.
Miruna Pascu, în arest la domiciliu
În baza art. 205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 şi art.221 şi urm cpp înlocuieşte măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv.
Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în alta cauză”, se arată în decizia instanţei. Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ, Claudiu Pascu.