Evenimentul Zilei > International > De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?
De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?

De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?

Presa din Statele Unite și Europa occidentală își face un titlu de glorie din a-l terfeli pe Trump așa cum nu a mai fost nici un alt președinte american.

O analiză a lui Guy Milliere în Dreuz, pe care am tradus-o pentru cititorii Evenimentului zilei.

Așadar, Donald Trump ar fi un membru al Mafiei, căreia i-ar datora succesul. Este ceea ce afirmă o carte care se anunță un succes în Franța și este promovată de Le Nouvel Observateur, revista care își face un titlu de glorie din a avea o rubrică intitulată Ubu Trump. Un întreg program!

O nepoată a lui Donald Trump va publica în august o carte în care promite amănunte „sordide” (revista Le Point a intrat în posesia unei copii și afirmă că Trump este descris de nepoată ca „mincinos”, „narcisist”, „trișor”).

Acum doi ani, Trump era portretizat de un psihiatru de stânga ca fiind într-un stadiu de deficiență mentală atât de gravă încât ar trebui internat de urgență într-un spital psihiatric, fără a mai fi lăsat vreodată să iasă.

O carte a unui autor anonim, foarte probabil inexistent, numită „Alertă”, a fost publicată cu câteva luni în urmă: ea descrie întruniri care s-ar fi ținut la Casa Albă și îl prezintă pe Trump ca pe un debil.

Mai înainte, au fost două cărți ale lui Michael Wolf, „Focul și furia” și „Stare de asediu”, care încercau să demonstreză că Trump avea inteligența unui cimpanzeu după lobotomie, și o carte a lui Bob Woodward, în același stil, „Frica”.

Pentru două milioane de dolari, John Bolton s-a alăturat fără jenă gloatei și și-a debitat pachetul de minciuni.

Alte cărți în același stil trebuie să mai fi apărut, cu mai puțin succes, dar amatorii le pot gpsi cu ușurință pe Amazon.

Autorii francezi s-au pus și ei pe treabă. Printre ei, Nicole Bacharan, care, de la prima pagină a unei lucrări înjghebate de mântuială, numită „Lumea după Trump”, debitează toate inepțiile imaginabile, inclusiv cele mai grotești, ceea ce provoacă un dezgust binevenit ce te face să eviți paginile următoare.

Cărțile anti-Trump au devenit un gen literar aparte, iar autorul cărții următoare trebuie să facă mai bine decât autorul cărții precedente pentru a trezi interesul publicului.

Nici o carte nu a spus până acum că Trump este pedofil sau zoofil, iar dacă potențialii autori nu s-au gândit la asta, pot folosi sugestia mea.

Aparent, lucruri din astea se vând bine.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE