Victor Costache vine din Sibiul președintelui Klaus Iohannis, acolo unde a fost… De fapt, unde încă mai este medic chirurg cardiovascular, la unul dintre cele mai apreciate spitale private din țară.

Așadar, ministrul Sănătății le destăinuie colegilor de la Turnul Sfatului următorul secret: „Sunt ministrul sănătății, dar sunt în continuare chirurg în singurul centru de boli cardiovasculare din regiune și, evident, nu ne abandonăm pacienții. Activitatea medicală de la Sibiu continuă vinerea, după program, dar și sâmbăta toată ziua, uneori chiar și duminica”. Un adevărat Superman în Guvernul Orban!

Ministrul Sănătății promite să lupte cu inegalitatea dintre sistemele privat și public din sănătate: „Am militat, și o fac în continuare, pentru egalitate, tocmai de aceea m-am bucurat că în discursurile de campanie ale președintelui Iohannis și prim-ministrului Orban, amândoi au spus că trebuie ca pacientul să fie repus în centrul sistemului sanitar, trebuie să termine cu conflictele care l-au adus în această situație precară. De asemenea, trebuie să funcționăm după niște reguli și dogme europene, pentru că suntem în Uniunea Europeană. De aceea, astfel de inegalități între spitalele publice și cele private nu își au locul în Europa”.

Printre primele vizite „pe teren” efectuate s-a numărat cea de la Spitalul Județean Sibiu. Victor Costache afirmă că „este foarte mult de lucru acolo și se pot găsi rapid soluții, mai ales că Sibiul nu este un oraș fără resurse. Până la realizarea noului spital, trebuie să găsim soluții rapide pentru a ameliora condițiile în care sunt primiți și tratați pacienții în spital și în acest oraș”.