Marele gimnast a fost primul american medaliat cu aur, la Campionatele Mondiale din 1978.

„Ieri mi-am pierdut universul, cel mai bun prieten și sufletul meu pereche din ultimii 24 de ani. Kurt și-a trăit viața până la extrem și voi fi onorată pentru totdeauna de a fi soția lui”, a declarat Beckie Thomas, soția fostului gimnast.

Despre moartea fostului sportiv, românca Nadia Comăneci a transmis un mesaj de condoleanțe familiei acestuia.

„Cu toţii, noi, cei din familia gimnasticii, suntem întristaţi, şocaţi şi devastaţi de trecerea în nefiinţă a lui Kurt Thomas. Multă dragoste familiei tale. RIP Kurt Thomas”, a fost mesajul Zeiței de la Montreal.

Inclus în Hale of Fame al gimnasticii, Kurt Thomas s-a stins din viață vineri, după ce suferise un accident vascular pe 24 mai. În carieră, Thomas a câștigat opt medalii la Campionatele Mondiale, dintre care trei de aur. La CM din 1978 de la Strasbourg (Franța), Kurt Thomas a cucerit primul aur mondial din istoria gimnasticii masculine

De-a lungul carierei, Thomas a câștigat opt medalii la Campionatele Mondiale, inclusiv trei de aur. La ediția din 1978 a CM de gimnastică, Thomas a obținut prima medalie de aur pentru gimnastica americană masculină.

Thomas, născut la Miami, a participat la Indiana State University pentru a concura la gimnastică, unde a obținut 13 titluri de campion.

De asemenea, a fost câștigătorul pe echipe NCAA, în 1977. A fost ales elita de renume a atletismului din Indiana State University în 1999

În 1985, Kurt Thomas a jucat în filmul artistic Gykata.

Thomas a abandonat competiția după 1980 și a jucat în filmul „Gymkata” din 1985 și a lucrat ca, comentator de televiziune. A încercat o revenire în 1989, îndreptându-se către Jocurile Olimpice din 1992. El a ajuns până la probele olimpice la 36 de ani, dar nu a reușit să câștige unul dintre cele șase locuri olimpice. El și Beckie au deținut și au condus gimnastica Kurt Thomas în Frisco, Texas.

Thomas a fost analist ABC Sports la Jocurile Olimpice din 1984 și a fost inclus în Hall of Fame al gimnasticii în 2003, potrivit cancan.ro