Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce tabletele cad, iar PC-urile îşi revin – Cum s-a întors roata într-o piaţă extrem de dinamică
De ce tabletele cad, iar PC-urile îşi revin – Cum s-a întors roata într-o piaţă extrem de dinamică

De ce tabletele cad, iar PC-urile îşi revin – Cum s-a întors roata într-o piaţă extrem de dinamică

Deşi, din 2010, de când au apărut, au revoluţionat piaţa, iar mulţi dintre oameni au preferat să renunţe la calculatoare în favoarea lor, în prezent, vânzarea tabletelor este în scădere.

TechCrunch a realizat o analiză prin care a semnalat că tabletele au multe limitări, dar şi de ce sunt nepotrivite pentru crearea de conţinut şi de ce PC-urile vor fi în continuare preferate de multe categorii de oameni.

Iata cateva idei prezentate de către site-ul techcrunch.com în analiza elaborată:

  •  Desi se parea ca vanzarile de tablete vor creste multi ani la rand, acest luicru nu se intampla fiindca piata este saturata, iar majoritatea celor care le detin nu au niciun motiv sa le schimbe fiindca sunt multumiti de ce pot face.
  •  Tabletele sunt ideale pentru a urmari clip-uri video, pentru a citi e-mail-uri si pentru a face browsing web, insa nu sunt deloc grozave la crearea de continut. La acel capitol PC-urile stau foarte bine din cauza ca au tastaturi usor de folosit si sisteme de operare bine puse la punct.
  •  Pentru a continua sa creasca, tabletele trebuie sa iasa din faza prezenta si sa intre in epoca "super-tabletei". Asta inseamna sa avem specificatii precum: ecran de 13 inch, 2 GB RAM, 256 GB stocare si un sistem de operare imbunatatit.
  •  Super-tabletele ar fi extrem de utile pentru mediul de business, sunt usor de gestionat in companii si usor de inlocuit. Aplicatiile pot fi mai usor de instalat si dezinstalat, iar daca angajatul unei compnii pierde terminalul, datele pot fi usor sterse de la distanta foarte usor.
  •  Marii producatori nu au construit super-tablete si de frica sa nu afecteze vanzarile laptop-urilor, astfel ca intentionat specificatiile unor tablete sunt mai slabe decat ar permite solutiile tehnice.
  •  Multi se intreaba de ce Google insista cu sistemul de operare Chrome OS pentru laptop-uri, care a avut succes limitat, in loc sa se concentreze pe o versiune de Android pentru desktop, mai ales ca oamenii vor sa aiba aplicatii pe toate terminalele.
  •  Sistemul Android are un mare avantaj datorita comunitatii uriase de dezvoltatori si a magazinului foarte mare de aplicatii. Pe de alta parte, sistemul Chrome OS incearca sa concureze cu Windows in timp ce Microsoft se lupta sa investeasca dincolo de Windows. Noile generatii de laptop-uri cu Chrome OS si procesoare ARM au specificatii excelente, insa aplicatii prea putine, din cauza constrangerilor cu care vine Chrome OS. Asadar, hardware-ul e foarte bun, insa nu si partea software, scrie techcrunch.com, citat de Hotnews.ro.