De ce spune Crin lucruri trăsnite?

De ce spune Crin lucruri trăsnite?

Agăţat la căruţa electorală a baronului Dragnea, în Teleorman, liderul PNL s-a trezit astăzi spunând tot felul de bazaconii.

Este greu de priceput ce stă în spatele declaraţiilor pripite pe care le tot face Crin Antonescu şi de ce este atât de perseverent în provocarea unor situaţii penibile. Un lucru e cert, Crin spune foarte des lucruri dintre cele mai trăsnite, spre deliciul celor care se distrează pe seama politicienilor.

Astăzi s-a  burzuluit la cei care au comentat candidatura lui în fieful baronului Dragnea, folosind cuvinte scoase direct din straiţa ciobanului Becali, noul tovarăş politic.

Dincolo de faptul că a dat sens proverbului "cine se aseamănă, se adună", prin declaraţiile "becaloide" de astăzi Crin Antonescu a arătat că îl irită rău discuţiile despre colegiul în care a ales să candideze. Faptul că nu abordează relaxat aceste discuţii, dovedeşte că în spatele deciziei de a candida la Teleorman, cot la cot cu baronul Dragnea, sunt cu totul alte motive decât cele expuse public.   

Ne puteți urmări și pe Google News

Părăsind reacţiile puerile din dimineaţa aceasta, merită să ne oprim puţin mai mult pe afirmaţiile făcute de liderul PNL duminică, la Pro TV, când a insistat să critice Serviciul de Informaţii Externe pentru că nu s-a ocupat suficient de imaginea României, în perioada suspendării lui Traian Băsescu.

Crin Antonescu are şi acum convingerea fermă că SIE trebuia să strângă cioburile pe care el şi Ponta le-au împrăştiat în Europa cu prilejul celor 52 de zile de deranj inutil din România când au făcut praf imaginea României.

Este greu de înţeles cum de un cetăţean cu pretenţii de lider politic, care a stat provizoriu la Palatul Cotroceni, face o asemenea confuzie copilărească între activitatea de spionaj şi cea de promovare a imaginii unei ţări.

Ce poate să fie în mintea unui preşedinte de partid, fost şef de stat interimar, care se răţoieşte la şeful unui serviciu secret, în loc să-l apostrofeze pe cel care a fost ministru de Externe? Un lider de partid care vrea să devină şeful statului nu ştie cu ce trebuie să se ocupe SIE şi MAE?

Dacă în mintea domnului Antonescu este confuzia flagrantă din declaraţiile acestuia, lucrurile sunt chiar foarte grave.   

Culmea este că fostul preşedinte interimar s-a declarat acum supărat pe o situaţie pe care chiar el o putea gestiona inteligent de la Cotroceni. Problema este că atunci, în loc să fie preocupat de imaginea externă a României, Crin Antonescu bătea ţara în lung şi în lat făcând propagandă electorală alături de USL, la braţ cu tot felul de puşcăriabili. Uitase de imaginea ţării la Timişoara, de exemplu, unde s-a cocoţat pe o scenă şi ne-a spus pătruns de emoţie că e o gogoaşă "berliner".

Vă daţi seama la ce-i stătea mintea lui Crin Antonescu în Piaţa Unirii din Timişoara, dacă se visa Kennedy, în 1963?  

Nu vom afla niciodată ce mecanisme i-au declanşat domnului Crin Antonescu nevoia de a face acea gafă ridicolă de la Timişoara, dar ştim cu certitudine că în calitate de locatar temporar la Cotroceni putea lucra chiar el, cot la cot cu Ponta, la imaginea României în afara graniţelor. Fie nu a avut competenţa necesară pentru a rezolva problema, fie nu l-a interesat imaginea României.

În ambele situaţii, acum dă dovadă de o mare ipocrizie, când vine cu un astfel de discurs.