Multe gospodine fac omletă cu produse lactate, dar bucătarii au atras atenția că este o mare greșeală. Ei au spus că rețeta va fi mult mai gustoasă dacă renunțăm la lapte.
Bucătarii au atras atenția că gospodinele nu trebuie să mai pună lapte în omletă dacă își doresc o rețetă gustoasă și pufoasă. Ei au explicat și cum se face omleta ca la restaurant și care sunt ingredientele care fac diferența.
Secretul unei omlete gustoase este să nu folosim lapte, smântână și iaurt. Bucătarii au declarat că produsele lactate nu fac decât să strice gustul omletei. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Un alt truc este ca ouăle să fie bătute foarte bine.
Cum să faci un mic dejun ca la restaurant
Pentru cea mai simplă rețetă de omletă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
4 ouă; ceapă verde; verdeață; sare și piper; 3 roșii cherry sau 1 roșie mare; ciuperci uscate (nu sunt obligatorii).
Mod de preparare:
Se spală ciupercile (dacă vrei să prepari omletă cu ele) și se lasă la înmuiat în apă. Se sparg ouăle într-un vas de bucătărie. Se adaugă sare în ouă.
Se bat ouăle și sarea foarte bine, până se fac aproape spumă. Se pune puțină apă într-o tigaie și se lasă la încălzit. Se spală și se toacă, după preferințe, ceapa, ciupercile și verdețurile. Se adaugă amestecul de ouă în tigaia bine încălzită. Se adaugă în omletă ceapa, ciupericile și verdețurile tocate. Se acoperă tigaia cu capac și se lasă omleta la gătit 2 minute. Se spală și se taie roșiile, după care se adaugă în omletă. Se mai lasă omleta pe foc încă 3 minute, potrivit Playtech.
Rețetă de omletă de post
Bucătarii au explicat și cum se face cea mai simplă rețetă de omletă de post. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de făină de năut;
50 grame de brânză tofu tăiată cubulețe;
40 grame de făină de porumb;
250 mililitri de apă;
câteva linguri de ulei de măsline;
jumătate de ceapă;
usturoi tocat, pătrunjel,
ardei iute și sare.
Ceapa tocată se rumenește, într-o tigaie, în puțin ulei de măsline. Adăugăm brânza tofu și o sotăm câteva minute. Apoi, adăugăm câteva linguri de apă și un praf de sare. Lăsam brânza tofu să se gătească pe foc mic, aproximativ un sfert de oră. După 15 minute, adăugăm usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute și oprim focul. Acum se amestecă făina de porumb cu cea de năut. Se adaugă și apă.
Acum, adăugăm o lingură de ulei de măsline și brânza tofu. Punem uleiul într-o tigaie, adăugăm uleiul și compoziția. Va fi gata în 10 minute.