Cadrul legislativ al insolvenţei, inclusiv aplicarea lui, este în continuare principalul aspect care descurajează creditarea.
Cel puţin aşa consideră 95% dintre bănci, cu 10 puncte procentuale mai mult decât în 2014, potrivit Barometrului Bancar ARB & EY 2015.
Totuşi, aproximativ 77% din bănci anticipează intensificarea activităţii de creditare. În plus, aşteptările sunt mai optimiste decât în restul ţărilor europene acoperite de studiu, unde doar 51% au astfel de aşteptări.
''Băncile preconizează relaxarea parţială a politicilor de creditare în sectoare precum industria, agricultura, sănătate şi pe segmentul IMM-urilor, dar există în continuare aspecte care descurajează sau cresc costul creditării în condiţiile în care creditarea este la cel mai scăzut nivel din regiune relativ la PIB. Modificările aduse cadrului legislativ al insolvenţei nu sunt suficiente în lipsa unei schimbări semnificative în ceea ce priveşte aplicarea lui. Problemele întâmpinate de bănci în această privinţă reprezintă principalul aspect care descurajează creditarea companiilor'', a declarat preşedintele de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, potrivit Agerpres.