De ce medicii recomandă să mâncăm cât mai multe roșii. Însoțite de un ingredient simplu, pe care toată lumea îl are acasă, fac minuni pentru sănătate

De ce medicii recomandă să mâncăm cât mai multe roșii. Însoțite de un ingredient simplu, pe care toată lumea îl are acasă, fac minuni pentru sănătate

Roșiile au un aport caloric scăzut și sunt un adevărat miracol pentru sănătate.

„Roșiile crude sunt o sursă de licopen, un antioxidant benefic pentru organismul uman și sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, potasiu și fosfor”, a spus Lauren Manganiello, dietetician și nutriționist sportiv din Long Island, New York, SUA.

Deși gătitul roșiilor mărește conținutul de licopen, veți obține totuși suficient aport de vitamine de la o roșie nefiartă pentru a vă face să meritați timpul pentru a o mânca. Dacă doriți cu adevărat să vă ajutați organismul cu un aport important de antioxidanți, este foarte important ca pe salata de roșii să adăugați un pic de ulei de măsline.

„Consumul de roșii proaspete cu o sursă de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline, este o modalitate excelentă de a stimula absorbția licopenului”, a spus Manganiello.

Ne puteți urmări și pe Google News

Roșiile sunt una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, ele conținând numai 18 calorii la 100 g. Cu toate acestea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Datorită beneficiilor sale multiple este adesea recomandată de către dieticieni și nutritioniști în curele de scădere a colesterolului și în programele de pierdere în greutate.

Este științific dovedit ca antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar și în tumorile pancreatice.

Câteva rețete incredibile

În foarte scurt timp, câteva roșii se pot transforma într-o masă cu adevărat sațioasă și, în multe cazuri, o puteți face fără a a porni aragazul sau cuptorul de gătit.

Când vine vorba de roșii, acestea se pot adăuga fie la o salată sau un sandwich, combinațiile fiind nelimitate. Și nimic nu demonstrează asta mai bine decât un sandwich cu roșii.

Despre simplitatea unui sandviș cu roșii, din pâine albă, cu puțină maioneză și sare, nici nu mai poate fi vorba. Și dacă doriți să adăugați mai multe ingrediente, veți găsi modalități de a face un sandwich cu roșii în fiecare zi a săptămânii.

Înlocuiți maioneza cu humus, diferite sosuri, creme de brânză sau muștar picant. Adăugați un ou fiert tare sau avocado. În mod similar, o salată tradițională Caprese poate deveni și mai estivală cu câteva roșii adăugate felii.

Ai resturi de friptură la grătar, creveți sau pui? Transformați-le rapid pentru o salată Cobb cu cât mai multe roșii. Încercați această rețetă ca început și alegeți elemente de completare, cum ar fi ardei roșii sau năut marinat, pentru a se potrivi gusturilor dvs.

Bucătăria italiană la mare căutare

Cuvântul "pesto" pare sinonim cu busuiocul, dar roșiile își pot găsi drumul și în acest sos rustic. Pesto de roșii, sau ”pesto alla Trapanese”, este o rețetă tradițională siciliană care se poate pregăti rapid cu robotul de bucătărie.

Dacă nu suporti căldura, ieși din bucătărie și pregătește grătarul. Nu va trebui să petreceți mult timp lângă grătar, dar dacă doriți o masă caldă într-o zi fierbinte, felurile de mâncare la grătar cu roșii se potrivesc de minune. Așezați fileurile de somon pe o bucată de folie rezistentă, presărată cu ulei de măsline și încărcați-le cu roșii cherry înjumătățite și ierburi precum rozmarin, mărar sau coriandru.

Dacă doriți fructe de mare, cum ar fi creveți sau scoici sau mai multe legume de vară, o astfel de mâncare o puteți personaliza după gusturile fiecărui membru al familiei, cu mai multe felii de roșii, conform bucătăriei italiene.