Studiul a indicat că persoanele care s-au declarat iubitoare de câini tind să fie mai pline de viaţă, dar şi mai înclinate să respecte îndeaproape regulile. Prin constrast, persoanele care au declarat că iubesc pisicile tind să fie mai introvertite, mai deschise la nou şi mai sensibile decât cele iubitoare de câini.

O explicaţie

De asemenea, iubitorii de pisici au tendința de a fi persoane nonconformiste, preferând să fie mai practice decât să respecte regulile. Nu în ultimul rând, studiul a indicat că persoanele care preferă pisicile s-au descurcat mai bine la testele de inteligenţă decât cele iubitoare de câini.
Iubitorii de câini au indicat drept cea mai atractivă calitate a patrupedelor faptul că aceştia le ţin companie, în timp ce iubitorii de pisici au declarat că preţuiesc cel mai mult afecţiunea acestora.

„O explicaţie a diferenţelor de personalitate poate fi legată de tipul de mediu preferat de câini sau pisici”, a declarat Denise Guastello, una dintre cercetătoarele participante la studiu, profesor asociat de psihologie la Universitatea Carroll din Waukesha (Wisconsin). Care a prezentat concluziile acestuia la întâlnirea anuală a Association for Psychological Science din SUA.