De ce este bine să aveți o sticlă de apă atunci când vă cazați la un hotel. Dezvăluirile unei însoțitoare de zbor

De ce este bine să aveți o sticlă de apă atunci când vă cazați la un hotel. Dezvăluirile unei însoțitoare de zbor Sursa: Sawitri Khromkrathok | Dreamstime.com

O tânără care a călătorit în toate lumea și a petrecut multe nopți la hotel spune că a avut și experiențe mai puțin plăcute. Însoțitoarea de zbor a dezvăluit că nu intră niciodată într-o cameră fără o sticlă de apă în mână.

O însoțitoare de zbor, care a petrecut sute de nopți în hoteluri din întreaga lume, spune că are mereu la ea o sticlă cu apă. O folosește pentru a vedea dacă sub pat se ascunde un necunoscut. Pare ciudat, dar Esther susține că a avut parte de astfel de experiențe neplăcute.

Atunci când intră într-o cameră de hotel aruncă sticla sub pat și așteaptă până când aceasta iese pe partea cealaltă. Tânăra spune că verifică cu atenție încăperea și caută chiar și în dulapuri. Abia după ce termină verificarea închide și ușa de la cameră.

Sfaturi utile

Însoțitoarea de zbor spune că, de câteva ori, persoane necunoscute au încercat să intre peste ea în cameră. A găsit o metodă prin care să fie atenționată în cazul unui astfel de pericol. „Îmi pun geamantul lângă uşă. În cazul în care cineva o deschide din exterior, acesta cade și face zgomot“, a mai spus femeia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Esther le oferă turiștilor și sfaturi practice. Nu de puține ori, atunci când ajungem la hotel constatăm că hainele din geamantan s-au șifornat. Dacă nu aveți la îndemână un fier de călcat puteți apela la un truc eficient. „Dacă hainele sunt șifonate, le puteți atârna în baie în timp ce faceți duși. Vor arăta ca noi“, a mai spus tânăra, potrivit express.co.uk.

Atenție la mâncare

Mare atenție și la mâncarea din hoteluri, mai ales la all inclusive. Un bucătar explică cum este refolosită mâncarea care nu este consumată.

Dacă aţi ales acest sistem de mese trebuie să fiţi foarte atenţi la carne. Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. De exemplu dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a consumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă.

La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată. La musaca de exemplu se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. Dacă sunteţi amatori de salată, alegeţi una clasică, peste care să puneţi ulei şi oţet, şi nu salate cu maioneză sau alte sosuri. Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete.