Evenimentul ZileiInternationalDe ce CUPLURILE CATOLICE nu trebuie să procreeze „CA IEPURII”. Incredibila conferinţă de presă din avion a Papei Francisc

De ce CUPLURILE CATOLICE nu trebuie să procreeze „CA IEPURII”. Incredibila conferinţă de presă din avion a Papei Francisc

De ce CUPLURILE CATOLICE nu trebuie să procreeze „CA IEPURII”. Incredibila conferinţă de presă din avion a Papei Francisc
Papa Francisc a apărat luni poziţia Bisericii cu privire la "a fi părinţi responsabili".

Respingând ideea potrivit căreia cuplurile catolice ar trebui să aibă cât mai mulţi copii, dar ridicându-se împotriva "malthusianismului" care reduce rata natalităţii.

În serie

"Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei", a amintit Papa în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în avionul care îl ducea la Roma după o călătorie în Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase.

Dar "acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinată a opta oară după şapte cezariene: , i-am spus".

Chiar dacă "pentru cei săraci, copilul este o comoară", "exemplul acestei femei ţine de iresponsabilitate", a declarat Papa.

"Ea a spus: . Dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii", a afirmat Papa.

Prin dialog

"Cuvintele-cheie pe care le apără Biserica sunt: părinţi responsabili. Cum se poate acest lucru? Prin dialog. Există în Biserica grupuri matrimoniale, experţi, păstori", a insistat Papa. Încă o dată, Papa a denunţat "colonizarea ideologică" împotriva familiei tradiţionale, denunţând în special faptul că, în urmă cu 20 de ani în Argentina, un împrumut pentru construcţia şcolilor a fost condiţionat de folosirea în aceste scoli "a unei cărţi în care se preda ".

"Aceasta înseamnă colonizare ideologică: se colonizează un popor cu o idee, care vrea să schimbe mentalitatea sau structura. Se ia nevoia unui sărac ca oportunitate de intrare" în existenţa sa, a mai explicat Papa Francisc.

 


Accesează: