Medicii au dezvăluit care este boala care poate afecta potența. Ei au declarat că tulburările de erecție sau urinările frecvente nu trebuie neglijate. Mai mult, doctorii au dezvăluit și care sunt tipurile de tratament pentru această afecțiune.
Tulburările de erecție și urinarea frecventă sunt des întâlnite la bărbații trecuți de 50 de ani, iar acesta poate indica că suferă de cancer de prostată. Ei se pot confrunta cu dificultăți la urinare sau la ejaculare.
Simptomele cancerului de prostată apar după câteva luni, dar mulți bărbați le neglijează. Medicii recomandă o ecografie de prostată, urmată de examenul RMN multiparametric de prostată și de o analiză de sânge – free PSA (antigenul specific prostatic).
Chiar dacă este o boală dificilă, medicii au declarat că există tratament și că potența poate să revină. Este vorba despre o intervenție chirurgicală se poate realiza prin chirurgie robotică urologică, o alternativă a laparoscopiei. Ea asigură păstrarea funcției urinare și a elementelor neurovasculare din jurul prostatei.
Tratamentul chirurgical asistat robotic poate vindeca și bărbații cu un stadiu avansat al cancerului. Mai mult, această operație este minim invazivă, cu multiple beneficii pentru pacienți: recuperare foarte rapidă, risc redus de complicații, dureri postoperatorii ușor de suportat, conservarea țesuturilor sănătoase și cicatrici de mici dimensiuni.
Tratament pentru cancerul de prostată
La Spitalul Clinic SANADOR, a apărut încă o procedură modernă, eficientă, cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci Xi. Chirurgia urologică robotică poate scăpa pacienții și de alte afecțiuni urologice – chisturi, tumori renale, tumori vezicale etc. Cu toate astea, medicii decid dacă este nevoie de această operație sau doar de un tratament medicamentos.
Doctorii au mai declarat că bărbații cu vârsta peste 50 de ani trebuie să facă un consult de urologie anual, chiar dacă nu s-au confruntat cu simptomele cancerului de prostată. Consultația și investigațiile nu sunt dureroase, iar rezultatele sunt gata foarte rapid.
După consult, medicii vor decide ce procedură trebuie făcută:
- chirurgie: prostatectomia radicală robotică (cu sistemul robotic da Vinci Xi), laparoscopică sau clasică; - radioterapia externă, brahiterapia; - tratamentul oncologic, care poate fi hormonal, chimioterapie sau terapie biologică (imunoterapia), potrivit Sanador.