Evenimentul Zilei > Justitie > De ce a fost chemat la DNA afaceristrul Marius Locic, în dosarul lui Onțanu
De ce a fost chemat la DNA afaceristrul Marius Locic, în dosarul lui Onțanu

De ce a fost chemat la DNA afaceristrul Marius Locic, în dosarul lui Onțanu

În dosarul lui Neculai Onțanu sunt informații că a dat declarații și Marius Locic, om de afaceri în domeniul imobiliar, recent eleiberat din închisoare. Locic a fost condamnat la 4 ani de închisoare într-un caz de corupţie alături de Cătălin Voicu și Florin Costiniu, soțul judecătoarei Viorica Costiniu de la Curtea de Apel București.

Miercuri seara, Marius Locic a fost audiat la DNA și, conform unor surse, declarațiile lui au legătură cu tranzacțiile imobiliare pe care le-a făcut înainte de a fi închis și care au ca punct de plecare un teren de peste 8 hectare, situate pe bd. Barbu Văcărescu. Acest teren, situat pe raza sectorului 2, îl leagă pe Locic de primarul Onțanu și de acuzațiile pe care le-au adus ieri, procurorii DNA.
În 2007, Marius Locic anunţase, prin presă, că va investi aproximativ 120 de milioane de euro în şase proiecte imobiliare în Bucureşti şi Mogoşoaia. Cel mai important proiect anunţat la vremea respectivă prevedea construcţia unui ansamblu de birouri pe un teren de 10.000 de metri pătraţi în zona Barbu Văcărescu din Capitală. Înainte, acest teren era în patrimoniul fostei fabrici Automatica. Pentru că a venit criza și, apoi, problemele din justiție ale proprietarului, în ultimii ani aici se amenajase o arena pentru desfășurarea concertelor în aer liber.
Conform revistei Capital, care consemna în 2012, Marius Locic împrumutase de la Volksbank 10 milioane de euro, pentru a dezvolta ansamblul imobiliar din Barbu Văcărescu, împrumut făcut în mai 2008 ( 9.486.000 în euro și 2.635.300 în lei). Creditul acordat de Volksbank a fost garantat cu trei loturi de teren situate în zona Fabrica de Glucoză din cartierul Pipera. Terenurile au suprafețe de 1.317 mp, 1.074 mp, respectiv 1.112 mp și urmau a fi utilizate pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial, potrivit informațiilor publicate pe Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare.  
În cursul zilei de astăzi, se așteapta decizia instanței de la Curtea de Apel București cu privire la primarul Onțanu, secretarul primăriei Toma Șutru și avocata Loredana Radu.