Evenimentul Zilei > Actualitate > De 1 decembrie, mămăliga cu brânză ia fața iahniei de fasole
De 1 decembrie, mămăliga cu brânză ia fața iahniei de fasole

De 1 decembrie, mămăliga cu brânză ia fața iahniei de fasole

Mămăliga cu brânză va înlocui în acest an tradiționala iahnie de fasole oferită celor prezenți la Alba Iulia, de 1 Decembrie.

„Înclinăm să mergem spre mămăligă cu brânză și o bucată de cârnat prăjit, care vor fi servite în caserole”, a declarat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Potrivit acestuia, numărul porțiilor distribuite va fi mult mai mare decât în anii anteriori, în condițiile în care și numărul celor care sunt așteptați la 100 de ani de la Marea Unire, de Ziua Națională, la Alba Iulia, este unul însemnat, respectiv în jur de 100.000 de oameni.

„Vor fi 25.000-30.000 de porții”, a menționat viceprimarul. Mâncarea va fi distribuită, după modelul anilor trecuți, în mai multe puncte, respectiv în Șanțurile Cetății și în curtea unității militare, pentru a se evita îmbulzeala.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.