Evenimentul Zilei > Justitie > Daună totală: poliţiştii agresaţi de Boureanu vor în total 250.000 de euro
Daună totală: poliţiştii agresaţi de Boureanu vor în total 250.000 de euro

Daună totală: poliţiştii agresaţi de Boureanu vor în total 250.000 de euro

Poliţistul de la Brigada Rutieră agresat verbal de Cristian Boureanu, Dorin Iamandi, a cerut, ieri, daune de 50.000 euro în cadrul procesului în care fostul deputat este judecat pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În schimb, cel care a fost lovit în zona inghinală, Andrei Ovidiu, cere 200.000 de euro, potrivit unor surse apropiate procesului. Ovidiu a declarat în sala de judecată că, pe 9 iunie 2017, a oprit un autoturism în apropiere de Ambasada Chinei şi a cerut actele şoferului, vizând apoi că pasagerul din dreapta era băut. Poliţistul a relatat că, după restituirea actelor, Boureanu a scos capul pe geam şi i-a adersat injurii.

„Având în vedere atitudinea inculpatului, atât eu, cât şi colegul Dorin Iamandi am hotărât să pornim în urmărirea autoturismului în care se afla inculpatul, pentru a-l sancţiona contravenţional. Şoferul autoturismului s-a conformat solicitării noastre de a opri. Iniţial a deschis geamul. Nu mai pot preciza exact cum s-a petrecut. Inculpatul mi-a transmis că nu are niciun document la el, deoarece este cetăţean american şi se afla pe scaunul din dreapta şi că, prin urmare, nu avea de ce să ne prezinte un document, în viziunea dumnealui”, a declarat poliţistul.

Pe 9 iunie 2017, Boureanu a ameninţat un poliţist, i-a prins acestuia degetele prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt uniforma şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.