Evenimentul ZileiPoliticaDatele finale ale BEC. Câți români l-au votat OFICIAL pe Klaus Iohannis

Datele finale ale BEC. Câți români l-au votat OFICIAL pe Klaus Iohannis

Datele finale ale BEC. Câți români l-au votat OFICIAL pe Klaus Iohannis
Biroul Electoral Central a prezentat, joi, rezultatele finale la alegerile prezidențiale din România.

UPDATE – CCR l-a validat pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte al României.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de preşedinte al României reprezintă pentru mine o onoare deosebită şi în acelaşi timp o mare responsabilitate. (…) Primul meu mandat de preşedinte a fost unul plin de provocări. Timp de 5 ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societăţii”, a spus Iohannis, la ceremonia de la CCR.


Turul 2 s-a desfășurat pe 24 noiembrie și a fost câștigat detașat de Klaus Iohannis, dar abia joi BEC a terminat de centralizat rezultatele alegerilor.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu, a anunțat că la scrutinul de duminică s-au prezentat 10.031.762 de alegători, reprezentând 54,86% din numărul total al celor înscriși în listele electorale permanente. Au fost 9.849.057 de voturi valabil exprimate și 182.648 de voturi nule, anunță RRA.

„Situația voturilor valabil exprimate pe candidați este următoarea: Klaus Werner Iohannis a obținut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, reprezentând 66,09% din totalul voturilor. Vasilica Viorica Dăncilă a obținut 3.339.922 de voturi valabil exprimate, reprezentând 33,91% din totalul voturilor”, a declarat Mircea Preoțescu.

Curtea Constituțională a România validează joi rezultatele alegerilor prezidențiale.


Accesează: