Evenimentul Zilei > Social > Date ULUITOARE despre ce li se va întâmpla FEMEILOR în viitor
Date ULUITOARE despre ce li se va întâmpla FEMEILOR în viitor

Date ULUITOARE despre ce li se va întâmpla FEMEILOR în viitor

Pe măsură ce medicina a intervenit în favoarea salvării vieţilor omeneşti, s-a presupus că şi selecţia naturală a suferit o degradare.

Astfel, femeile viitorului vor fi mai mici de statură, vor avea mai multe kilograme şi vor fi mai fertile, arată un studiu al Universităţii Yale.

În vreme ce supravieţuirea până la vârsta reproducerii nu mai reprezintă o problema pentru Homo sapiens, alte "presiuni" evoluţionare, printre care selecţia sexuală şi funcţia reproductivă, se desfăşoară la capacitate maximă. Studiul a fost efectuat nu demult, pe un eşantion de 2.238 de femei, care reprezintă trei generaţii succesive şi înrudite. În urma testelor, s-a arătat că femeile mai mici de statură, cu o greutate medie sau peste medie au şanse mai mari să poarte mai mulţi copii, faţă de cele înalte şi slabe.

Transmise de către mame

Mai mult decât atât, aceste trăsături genetice sunt transmise de către mame fiicelor lor. Dacă trăsăturile sunt reprezentative şi vor fi transmise timp de 10 generaţii, atunci standardul general al femeii din anul 2409 va fi uşor modificat faţă de media din prezent. Aceasta va fi, în medie, cu 2 centimetri mai scundă, cu un kilogram mai grasă, va purta primul copil cu cinci luni mai devreme şi va intra la menopauză cu 10 luni mai târziu!

Rezultatele cercetarilor indică faptul că evoluţia umană şi-a continuat drumul, iar acesta este primul studiu care reuşeşte să compare direct succesul reproductiv al indivizilor cu schimbarile psihologice, potrivit The Telegraph.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: