Raportul OCDE a vizat trei domenii, pe criteriul importanţei pentru economia românească: construcţiile (în special materiale de construcţii şi proiectarea pe baze concurenţiale a licitaţiilor aferente lucrărilor de construcţii civile), transportul de mărfuri şi procesarea produselor agro-alimentare. 

„Proiectul a cărui finalizare o marcăm astăzi este foarte important pentru mediul de afaceri, mai ales că implementarea lui va însemna economii de peste 450 milioane euro”, a afirmat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), locul unde s-a desfăşurat evenimentul.  

„Aceste domenii înseamnă 12% din PIB-ul României şi 10% din locurile de muncă din România. Am analizat peste 800 de acte normative din aceste sectoare. Echipa de proiect a făcut peste 150 de recomandări”, a declaratla rândul său, Mari Kiviniemi, secretar general adjunct al OCDE, prezentă la această lansare a raportului.

Proiectul a demarat la începutul anului 2015, fiind o colaborare între Consiliul Concurenţei, Guvern şi OCDE. Cele trei sectoare au fost selectate în urma consultărilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.