Evenimentul Zilei > Economie > Dănuț Andrușcă, ULTIMA LOVITURĂ la Ministerul Economiei. „Sunt mândru și onorat!”
Dănuț Andrușcă, ULTIMA LOVITURĂ la Ministerul Economiei. „Sunt mândru și onorat!”

Dănuț Andrușcă, ULTIMA LOVITURĂ la Ministerul Economiei. „Sunt mândru și onorat!”

Dănuț Andrușcă își încheie mandatul la Ministerul Economiei cu încă o performanță: salvarea Combinatului Oltchim și a 1.200 de locuri de muncă. Oficialul Guvernului a anunțat că vânzarea activelor Oltchim se apropie de final, cumpărătorul urmând să plătească preţul stabilit prin contract până la data de 17 decembrie 2018. Finalizarea acestei tranzacţii este cea de-a doua reuşită majoră a acestui an din timpul mandatului ministrului Andrușcă, după ce statul român a redobândit controlul asupra Şantierului Naval de la Mangalia.

Ministerul Economiei a anunțat că, prin vânzarea activelor Oltchim, se încheie un proiect reuşit de reorganizare judiciară a combinatului chimic prin integrarea unui nou model de business în cadrul Chimcomplex, prin angajarea unui număr de 1.250 de angajaţi şi prin dezvoltarea capacităţilor de producţie achiziţionate.

„Finalizarea şi implementarea tranzacţiei reprezintă dovada reală a faptului că o societate comercială aflată în reorganizare judiciară poate fi redată circuitului economic”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul Economiei precizează că finalizarea cu succes a acestei tranzacţii este cea de-a doua reuşită majoră a acestui an, după ce statul român a redobândit controlul asupra Şantierului Naval de la Mangalia, salvând şantierul şi contribuind la redresarea comunităţii locale.

„Sunt mândru şi onorat de faptul că, în timpul mandatului meu de ministru al Economiei, industria românească a repurtat două succese majore: salvarea Şantierului Naval de la Mangalia şi salvarea Oltchim. Faptul că tranzacţia activelor şi securizarea a peste 1.200 de angajaţi ai Oltchim reprezintă un succes al ministerului, dar mai ales al Guvernului şi al întregii ţări, pentru că Oltchim reprezintă mai mult decât un combinat chimic, mai mult decât un obiectiv strategic, reprezintă un punct de sprijin pentru economia locală şi pentru cea regională. Până pe data de 17 decembrie, cumpărătorul trebuie să plătească preţul din contract, întrucât condiţiile suspensive ale tranzacţiei sunt îndeplinite. Eu, personal, cât şi echipa Ministerului Economiei, am păstrat în această perioadă un dialog strâns şi constant cu reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu această tranzacţie”, a declarat ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă.