Dansul la bară a devenit sport oficial și în România. Pe ce se bazează activitatea care câștigă adepți

Dansul la bară a devenit sport oficial și în România. Pe ce se bazează activitatea care câștigă adepțiSursa foto: Revista Civilizația

Ministerul Sportului a anunțat că sportul la bară și padelul sunt recunoscute oficial ca două noi ramuri sportive. Ordinele de ministru au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pe 29 iulie, în Monitorul Oficial al României au fost publicate ordinele de ministru prin care sportul la bară ( Pole Sport)  și padelul au fost recunoscute ca două noi ramuri sportive.

În comunicatul ministerului, sportul la bară este un sport care combină gimnastica artistică și acrobația, executate pe o bară verticală.

De asemenea, padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereți de sticlă.

Sportul la bară și padelul, pe lista sporturilor recunoscute la nivel național

Sportul la bară este accesibil sportivilor foarte bine antrenați deoarece necesită echilibru, flexibilitate și agilitate. Padelul, pe de altă parte, se bucură de popularitate în rândul familiilor și grupurilor de prieteni datorită ușurinței cu care se practică.

De asemenea, sportul la bară are la bază mișcările atletice, fiind evaluat pe baza unui cod de punctaj original, în conformitate cu sporturile olimpice precum gimnastica ritmică și patinajul pe gheață.

Padelul este un sport care combină tenisul cu squashul, punându-se accent pe efort fizic, socializare și relaxare. Acesta cuprinde un set de exerciții fizice complexe care angrenează partea inferioară și superioară a corpului, scrie Mediafax.

Pole fitness-ul este sportul cu cea mai rapidă creștere, existând deja un campionat mondial. La prima ediție din 2012 au participat 46 de atleți, iar șase ani mai târziu au fost 229. Chiar dacă dansul la bară este un sport dominat de femei, în ultimii ani tot mai mulți bărbați s-au apucat de pole sport. La Campionatul Mondial din 2012 au participat doar cinci bărbați, în 2017 au fost 40.

Padelul a fost creat de omul de afaceri mexican Enrique Corcuera, în 1969. Unul dintre apropiații lui a decis să creeze un teren oficial și reguli, iar astăzi, padelul reunește peste 8 milioane de jucători la nivel mondial, în principal în țările hispanice.

Spania este liderul în Europa la acest sport, cu aproape 12 mii de terenuri. De asemenea, în Spania are loc și „World Padel Tour”, circuit profesional cu importanță la nivel mondial. Acesta reunește cei mai buni jucători de padel din lume.