Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Zamfir, atac la ministrul de Finanțe. Florin Cîțu, chemat în Comisia economică
Daniel Zamfir, atac la ministrul de Finanțe. Florin Cîțu, chemat în Comisia economică

Daniel Zamfir, atac la ministrul de Finanțe. Florin Cîțu, chemat în Comisia economică

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe în guvernul Orban, a fost citat să se prezinte la Comisia de Economică din Senat.

„Marţi îl chemăm pe domnul ministru Cîţu să dea explicaţii în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piaţă. Şi să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanţelor Publice a existat evidenţă dublă, după cum a declarat ministrul în urmă cu 3 luni”, a anunțat senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Acele declaraţii au avut consecinţe: a scăzut rating-ul de ţară, ne-am împrumutat mai scump”, a susținut Zamfir.

„Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutaţi în doar două luni, Cîţu e de neoprit! Împrumută de pe pieţele externe încă 3 miliarde de euro, bineînţeles la cea mai mare dobândă de pe piaţă – 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei! Aşadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutaţi până acum?”, a mai atacat senatorul.

Pe contul său de Facebook, senatorul Zamfir, care nu s-a întrebat de ce ministrul PSD al Fiananțelor a avut aceeași practică, continuă războiul cu ministrul Cîțu. „Ministrul#praf a scăpat boii!Îl voi chema urgent la comisie să dea explicații!! Ca si cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei imprumutati in doar doua luni, Citu e de neoprit! Imprumuta de pe pietele externe inca 3 miliarde de euro (!!!!), bineinteles la cea mai mare dobânda de pe piata-2,04%, mai mare decat a Bulgariei, Poloniei si chiar Greciei! Asadar 7 miliarde de euro in doua luni, e curata nebunie! Ce a facut cu banii imprumutati pana acum??”, a scris, marți, senatorul Zamfir.

Tot marți, același senator a continuat cu atacurile și spune că România se îndreaptă spre dezastru. ”Singura soluție să oprim dezastrul. Cred ca singura solutie sa-l oprim pe ministrul”praf” sa ne bage-n faliment este ca imprumuturile angajate de Guvern sa fie aprobate de Parlament. Nu mai putem lasa un ministru vremelnic sa indatoreze nesabuit Tara. El pleaca, probabil sa lucreze la cei pe care i-a servit, iar generatia copiilor nostrii va plati pretul iresponsabilitatii sale. Am sa propun urgent colegiilor mei proiectul de lege, pe care sper sa l adoptam urgent, pana nu e prea târziu”.