Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ de GRAȚIE în SCANDALUL pozei cu Dragnea, Maior și Kovesi. Comisia SRI va fi sesizată. DETALII de ULTIM MOMENT
LOVITURĂ de GRAȚIE în SCANDALUL pozei cu Dragnea, Maior și Kovesi. Comisia SRI va fi sesizată. DETALII de ULTIM MOMENT

LOVITURĂ de GRAȚIE în SCANDALUL pozei cu Dragnea, Maior și Kovesi. Comisia SRI va fi sesizată. DETALII de ULTIM MOMENT

Scandalul iscat după ce Victor Ponta a publicat pe Facebook o fotografie cu Dragnea, Maior şi Kovesi este pe cale să atingă apogeul. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a anunţat că va sesiza Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, pentru a se cere publicarea tuturor fotografiilor realizate în perioada respectivă (2012, 2013, 2014) la vilele de protocol ale Serviciului.

Potrivit lui Dragomir, fotografia publicată de Ponta este făcută la K2, de fotograful oficial al SRI, singurul care avea dreptul să facă poze într-un asemenea loc. Fotografia ar fi din arhiva SRI. „Voi sesiza Comisia de control a SRI şi comisia să solicite la SRI toate fotografiile făcute în acea perioadă şi să fie publicate în mod transparent toate”, a declarat Daniel Dragomir la Antena 3.

 

De asmenea, jurnalistul Dan Andronic  este de părere că fotografia publicată de Victor Ponta, în care apare Liviu Dragnea alături de George Maior și Laura Codruța Kovesi, pare să fi suferit modificări de substanță. „Dacă vă uitați atent la poziția umărului lui George Maior față de cel al lui Liviu Dragnea veți vedea că personajele se întrepătrund. Ciudat pentru o fotografie care ar trebui să reprezinte doi oameni care se țin amical unul pe altul. Este ca și când ar fi fost cineva scos de la mijloc.

 

Al doilea element care îmi ridică niște semne de întrebare mi-a fost semnalat de unul din cei care au participat la chermezele SRI, de la K 2 și K 4. Fotograful SRI, cel care făcea pozele în ocazii festive, în mod normal ar fi trebuit să centreze imaginea pe George Maior, nu pe Liviu Dragnea”, a scris Dan Anndronic.

 Cine este personajul misterios care lipsește din fotografia publicată de Victor Ponta? Opinie de Dan Andronic

 

În martie 2017, Evenimentul Zilei începea publicarea unui serial de dezvăluiri intitulat "Operațiunea Noi suntem Statul" sub semnătura jurnalistului Dan Andronic. Pe parcursul a aproape 30 de articole pentru prima dată erau aduse în fața opiniei publice fapte necunoscute care au stat la baza a trei comisii parlamantare de anchetă și a numeroase altor dezvăluiri. Una din primele anchete publicată de EvZ în cadrul acestui serial a fost legată de reuniunile informale din sediile conspirative ale SRI, denumite K2, K4 și T14 în care se întâlneau lideri politici, procurori, judecători, ofițeri de informații. La acel moment, Dan Andronic a afirmat că se făceau poze la evenimentele patronate de George Maior și Florian Coldea, fotograful fiind al SRI, aceste fotografii fiind în posesia serviciului de informații.