Evenimentul Zilei > Actualitate > Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit. Tânărul se zbate pentru viața sa. Accident sau atac mafiot?
Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit. Tânărul se zbate pentru viața sa. Accident sau atac mafiot?

Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit. Tânărul se zbate pentru viața sa. Accident sau atac mafiot?

Daniel Bodnar, unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din România, a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în noaptea de luni spre marți.

Daniel Bodnar, unul dintre cei mai vocali activiști de mediu din România, a fost grav rănit în urma unui accident rutier, luni noapte, în Suceava. Acesta este internat la spital, starea lui fiind extrem de gravă.

Cu doar câteva zile înainte de teribilul accident, Daniel Bodnar a a fost agresat în trafic de mai mulți indivizi. După ce a făcut o sesizare cu privire la un camion de bușteni, Daniel Bodnar a fost blocat în trafic, pe data de 14 ianuarie, de un grup de persoane. După ce i-au blocat mașina, indivizii au început să o lovească. Ba mai mult, aceștia au început să îl insulte pe tânărul activist, să îi arate semne obscene și să îl amenințe.

La doar câteva zile de la acel incident, Daniel Bodnar se luptă pentru viața lui, acesta ajungând de urgență pe mâna medicilor.

Multe persoane publice susțin că ceea ce i s-a întâmplat lui Daniel Bodnar nu este un simplu accident.

George Simion, despre accident: „E cauzat de atacurile mafioților”

Printre aceștia s-a numără și președintele AUR, George Simion, care susține: „Am presimțit acest lucru când Daniel a avut un accident și a fost atacat cu pietre. Este clar că accidentul de acum e cauzat de aceste atacuri ale mafioților și cred că ar trebui să fie un punct zero pentru un pact național, pentru salvarea pădurilor din Bucovina și din toată țara. Eu și colegii mei ne rugăm pentru Daniel și sperăm că își va reveni cât de curând. Suntem alături de familia acestuia. De asemenea, doi colegi chiar au făcut o interpelare la ministrul Afacerilor Interne și sperăm elucidarea cazului cu maximă celeritate.

Eu îl știu de doi ani, dar el se ocupă de problemele de acolo de ani buni. Întrebarea este de ce nu sunt mai mulți precum Daniel și precum alți activiști civici? Din păcate, îi numeri pe degetele de la o mână. Întreaga țară ar trebui să fie ca Daniel Bodnar“, a spus George Simion.

Polițiștii rutieri nu au dubii cu privire la faptul că ce i s-a întâmplat lui Daniel Bodnar a fost doar un accident rutier

Luni noapte, Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident rutier. El era pasager în mașina condusă de Daniel Ghinghiloschi, un alt activist de mediu. Acesta din urmă a scăpat cu răni ușoare, însă Daniel Bodnar a fost diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”. Familia acestuia a anunțat că tânărul urmează să fie operat miercuri, dar sunt șanse mici să mai poată merge vreodată.

Oamenii legii din Suceava sunt convinși că acesta a fost doar un accident rutier.

„În noaptea de luni spre marți, în jur de 2.20, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tânăr de 24 de ani, din Solca. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției, mașina a lovit timpanul unui podeț, a lovit poarta unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate mașina a mai rulat într-un șanț de la marginea drumului. Echipajul de poliție a ajuns de urgență la fața locului, la patru minute de la apelul la 112”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.