Evenimentul Zilei > Social > Premierul Dăncilă a dat VESTEA cea MARE! Controversata DECLARAȚIE UNICĂ, aprobată de Guvern. DATA până la care TREBUIE DEPUSĂ
Premierul Dăncilă a dat VESTEA cea MARE! Controversata DECLARAȚIE UNICĂ, aprobată de Guvern. DATA până la care TREBUIE DEPUSĂ

Premierul Dăncilă a dat VESTEA cea MARE! Controversata DECLARAȚIE UNICĂ, aprobată de Guvern. DATA până la care TREBUIE DEPUSĂ

Declaraţia unică prin care dispar şapte formulare, printre care şi controversatul D600, va fi adoptată, joi, de Guvern. Mai exact, potrivit premierului Viorica Dăncilă, noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019.

"Vom adopta ordonanța prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit CAS și CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit vor completa o unică declarație și nu șapte, cum a fost până acum.

Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent", a declarat Viorica Dăincilă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit antena3.

Dăncilă a vorbit și despre măsurile privind evitarea dezangajării fondurilor europene

Viorica Dăncilă a precizat și faptul că Guvernul va adopta printr-o ordonanţă de urgenţă măsuri pentru evitarea dezangajării fondurilor europene, astfel încât vor putea fi încheiate contracte de finanţare cu o valoare mai mare decât prevedeau alocările iniţiale din programele operaţionale, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

"Astăzi vom avea pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă pentru evitarea dezangajării fondurilor europene. Aşa cum am menţionat, mă interesează foarte mult ca să avem o absorbţie foarte mare a fondurilor europene şi, în acelaşi timp, să evităm dezangajarea fondurilor europene – şi mă refer în primul rând la Programul Operaţional Regional, dar şi la Programul Operaţional Infrastructură Mare. Vom adopta astăzi o nouă măsură pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi evitarea dezangajării, deci a pierderii unor alocări de sume pe anumite programe operaţionale", a afirmat Dăncilă.

Premierul a declarat că în acest sens se modifică şi se completează OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

"Scopul modificării este acela de a putea fi încheiate contracte de finanţare cu o valoare mai mare decât prevedeau alocările iniţiale din programele operaţionale, astfel: în cadrul Programului Operaţional Regional şi Programul Operaţional Competitivitate vor fi încheiate contracte de finanţare cu o valoare totală dublă faţă de alocarea propriu-zisă", a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: