Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă a eliberat din funcție un nume greu. Femeia care l-a acuzat pe Blejnar de corupție
Dăncilă a eliberat din funcție un nume greu. Femeia care l-a acuzat pe Blejnar de corupție

Dăncilă a eliberat din funcție un nume greu. Femeia care l-a acuzat pe Blejnar de corupție

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat-o din funcție pe Diana Severin, secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul și pe Emil Niţă, vicepreședintele Autorităţii Naţionale pentru Consumatorilor. Severin a fost mâna dreaptă a ministrului Grațiela Gavrilescu și a intrat în politică în 2012, după ce l-a acuzat pe fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, că este „Regina” din spatele corupției din vămi.

Așa cum reiese din decizia publicată, marți, în Monitorul Oficial, premierul Viorica Dăncilă a eliberat-o pe Diana Severin, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. Decizia a fost luată ca urmare a unei cereri depuse de Diana Severin pe 10 iulie 2019.

Printr-o altă decizie a premierului, Emil Niţă a fost eliberat, la cerere, din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Consumatorilor.

Diana Severin a fost considerată mâna dreaptă a Graţielei Gavrilescu, actualul viceprim-ministru și ministrul mediului, pe vremea când deputatul ALDE de Prahova a fost numit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Ea a fost numită în funcţia de secretar de stat la același minister, începând cu data de 25 ianuarie 2017.

Este membră a Organizaţiei Prahova a ALDE din vara anului 2016, după ce a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al UNPR, nemulţumită de fuziunea cu PMP.

Fostă şefă a Vămii Ploieşti, Diana Severin a devenit celebră după ce l-a acuzat, în 2011, pe fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, că ar fi „Regina” din spatele corupției din vămi, motiv pentru care a și fost dată în judecată de acesta din urmă.

A intrat în politică în 2012, an în care a candidat din partea PP DD la Primăria Ploieşti. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, aceasta s-a aflat pe locul trei pe lista ALDE pentru Camera Deputaţilor, însă doar candidatul aflat pe primul loc – Graţiela Gavrilescu – a obţinut un mandat de deputat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: