Dăncilă a comis-o în ultima secundă. Funcții bine plătite pentru apropiați

Dăncilă a comis-o în ultima secundă. Funcții bine plătite pentru apropiați

În ultima ședință de Guvern, chiar înainte de a fi înlocuit de Ludovic Orban, fostul premier, Viorica Dăncilă a numit doi membri în Consiliul de Programare Economică (CPE). Este vorba de Liviu Stelian Begu, director în departamentul de statistică și econometrie din ASE, și de Marius Adrian Madar – Asociația Medicală Pelican.

Cei doi i-au înlocuit pe Cristian Socol – profesor universitar doctor la ASE și pe Andrei Tudorel – profesor universitar doctor tot la ASE care au fost eliberați din funcțiile de membri ai CPE în luna iulie.

Consiliul de Programare reprezintă un organism important în cadrul Guvernului, acolo fiind realizate mai multe prevederi din OUG 114 (Ordonanța lăcomiei). Membrii CPE primesc salarii de secretari de stat care pot ajunge până la 9.700 lei.

Doctor în științe economice, Liviu Stelian Begu a fost cercetător științific la Institutul Național de Cercetări Economice, apoi profesor la ASE și, mai nou, director al Departamentului de statistică și econometrie. Secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (din aprilie 2019), Adrian Madar este licențiat în finanțe și în matematică, având și un masterat în matematică. El a fost director la un spital privat din Oradea, iar între 2003 și 2008 a ocupat poziția de membru în Consiliul de Adminsitrație la Compania de apă Oradea. De asemenea, a mai activat și în domeniul bancar ocupând diverse funcții în cadrul unor bănci românești.

Ne puteți urmări și pe Google News