Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală după bătaia cu Florin Roman

Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală după bătaia cu Florin Roman Sursa foto: Arhiva EVz

Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal, după ce și-a agresat colegul de breaslă.  Bătaia  a avut loc la finalul lunii mai și a fost vizibilă pe înregistrările unei camere de supraveghere. În imaginile respective, se vede cum deputatul încearcă să îl muște pe Florin Roman de față.

Dan Vîlceanu, urmărit penal

Parchetul de pe lână Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că deputatul a fost pus sub urmărire penală. Dan Vîlceanu este acuzat de ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Altercația dintre cei ar fi izbucnit în urma unui schimb de replici. Pentru agresiunea din Parlament, Florin Roman a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Probleme pentru deputatul ex-liberal

Procedura de urmărire penală a fost demarată pe 28 iunie 2024. Altercația dintre cei doi a avut loc pe 21 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La data de 28 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice”, conform Parchetului General.

Florin Roman, PNL, bătaie Dan Vîlceanu

Sursa Foto. Arhiva EVZ

Potrivit sursei, Dan Vîlceanu i-a adresat colegului său mai multe injurii și i-a provocat mai multe leziuni.

Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală. Clarificări legate de imunitate

În urma agresiunii din Parlament, Florin Roman a obținut un certificat medico-legal și a anunțat că își va căuta dreptatea mai departe. După altercație, deputatul pus sub urmărire penală a rămas fără 50% din indemnizaţiei. De asemenea, acesta nu are dreptul să ia cuvântul mai mult de 10 secunde în plen, măsura fiind stabilită pentru o perioadă de 3 luni.

„Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi ori arestaţi preventiv sau la domiciliu fără încuviinarea Camerei din care fac parte şi fără a se proceda la ascultarea lor”, arată Parchetul General. 

Revista presei