Evenimentul Zilei > Politica > Bombă de la Bruxelles! Dezastru pentru Viorica Dăncilă UPDATE
Bombă de la Bruxelles! Dezastru pentru Viorica Dăncilă UPDATE

Bombă de la Bruxelles! Dezastru pentru Viorica Dăncilă UPDATE

România va fi nevoită astfel să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european.

UPDATE: 

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că social-democrații sunt pregătiți să trimită o nouă propunere la Bruxelles pentru postul de comisar european.

„Presupunând prin absurd că Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă. Există și o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere aprobată de CEx. Suntem în grafica exactă, așa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greșeli de interpretare total nefericite”, a declarat secretarul general PSD, Mihai Fifor, la Antena 3.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Fostul europarlamentar Cristian Preda anunţă, într-o postare în pagina sa de Twitter, că a doua propunere din partea României pentru postul de comisar european, Dan Nica, a fost respinsă de Comisia Europeană.

România va fi nevoită astfel să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european, după ce şi Rovana Plumb şi Dan Nica au fost respinşi.

După ce Rovana Plumb a fost respinsă în comisia JURI a Parlamentului European, ca urmare a unor nereguli privind o sumă de bani împrumutată, premierul Viorica Dăncilă a trimis luni seară la Bruxelles propunerea ca Dan Nica să ocupe postul de comisar european din partea României.

Dan Nica a avut și el probleme cu justiția, fiind vizat, în calitate de ministru de Interne, de dosarul EADS, deschis de DNA.

După ce procurorii au clasat dosarul, Dan Nica a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați.

Dan Nica a mai fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Dan Nica a scăpat și de aceste învinuiri după ce faptele s-au prescris în urmă tergiversării cercetărilor.