Evenimentul Zilei > Monden > Dan Negru: „Televiziunea clasică e o bătrânică, cu cadru. Care pășește greu”
VIDEO

Dan Negru: „Televiziunea clasică e o bătrânică, cu cadru. Care pășește greu”

Cunoscutul om de televiziune a vorbit, în emisiunea „Dosare de presă”, despre epoca Golden Age a televiziunii. Și despre faptul că, în prezent, piața TV se duce spre bula ei. „Și copiii noștri, clar se vor duce spre treaba asta. Spre BULE. Fiecare în bula lui”.

Dan Negru nu e un om pesimist. Dimpotrivă. E mereu cu zâmbetul pe buze. Gesturile sale largi, desenate de mâinile care îți distrag atenția și îți dau senzația că, de undeva, cumva, vor scoate câte o bomboană sau un confetti sau un porumbel, întrebările repetate, cuvintele cheie pe care le folosește, hăhăiturile și privirea caldă conturează un om cu sufletul viu. Un om care crede în viață.

Cu toate acestea, Dan Negru a vorbit pe larg în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, despre epoca Online-ului. În care mulți nu se regăsesc.

„Eu cred că e vremea pisicuțelor, mâțelor, faci bucătărie, cum postează ăștia toți ”Uite ce sarmale frumoase am făcut”. Adică lumea cred că se duce încet, încet… piața se duce spre asta. Și copiii noștri, clar se vor duce spre treaba asta. Spre BULE. Fiecare în bula lui. Fiecare va fi în bula lui.

Televiziunea a intrat în bula ei. Adică, nu mai e perioada aia de… Golden Age-ul televiziunii se învață în școală, în facultăți de jurnalism din Europa. GoldenAge-ul televiziunii s-a oprit în 2011. Ăsta-i anul în care, de comun acord, profesorii în Jurnalism au stabilit. Și din 2011 a început declinul televiziunii clasice și a crescut online-ul”, a declarat vedeta TV.

„Când dai drumul la televizor e tot Teo, e tot Brenciu, e tot Negru, e tot Răduleasca”

Dan Negru e de părere că, din anii 2000-2010, practic, televiziunea nu a mai inventat nimic.

„Ori, de atunci încoace… E de ajuns să te uiți în piață. În piața de TV. Sunt tot brand-urile alea pe care publicul le știe de 100 de ani. Când dai drumul la televizor e tot Teo, e tot Brenciu, e tot Negru, e tot Răduleasca. Adică nu a apărut nicmic să zici „Mamă, a apărut ceva waw!” E greu. Cum am fost noi când am apărut. Am bubuit, fiecare în felul nostru.

Știi de ce? Pentru că televiziunea clasică e o bătrânică, cu cadru, căreia îi e frică să pășească. Pășește greu. Și ăla tânărul, online-ul, face ce greșeli vrea el. I se rupe. E tânăr, are viața în față. O dă cu tot felul de cretini care violează violul, nu mai contează. E tânărul care are curaj. Și bătrânica asta e cu cadru și are grijă unde să calce, „Mămăică, dacă fac un pas greșit, cad”. Așa a fost radioul la vremea lui. Încet, încet, piața e într-o schimbare”, a mai spus Dan Negru.

Dan Negru A Făcut Anunțul: "La Capăt De Drum, Mulțumesc ...

„Nu va muri televiziunea. Doar că se va retrage în bula ei”

Dan Negru nu crede, însă, că va viitorul sună rău. Viața își urmează cursul și noi trebuie să ne adaptăm la mersul ei.

„Pentru copiii noștri va fi o normalitate. Online-ul, toată lumea asta new media, pentru ei e o normalitate. Așa cum pentru noi,… Eu am prins trecerea de la radio -până în anii 90, radio era Dumnezeu! Puteai să te uiți la televizor la ceva? Erau alea două ore, nu? Și gata, s-a terminat.

După care am prins televiziunea, ascensiunea ei. Boom-ul ei. Și oamenii ăia care ascultau radio-ul înainte ziceau „Băi, ce mișto era radio-ul înainte! O fi bine cu televizor, acuma? Cu Negru ăla, care țipă la televizor? Cu Brenciu, care dă din mâini? Cu Raduleasca?”.

Nu va muri televiziunea. Doar că se va retrage în bula ei. Se va retrage în locul ei”, este de părere Dan Negru.