Dan Negru a debutat la Radio Timișoara în urmă cu mai mult de 30 de ani. Realizatorul Antenei 1 recunoaște că succesul său în televiziune a prins contur abia după ce l-a cunoscut pe producătorul Valeriu Lazarov. În 25 de ani la TV a prezentat show-uri ca „Next Star”, „Plasa de stele”, „Te pui cu blondele”, „Câștigi în 60 de secunde”, „Demascarea”, sau „Ziua Judecății” și a reușit de cele mai multe ori să facă audiențe mari. Dan Negru deține și un record: este singurul moderator de televiziune care a prezentat 15 ani consecutiv revelioane televizate lider de audiență.

EVZ: Într-o postare spuneai că „Next Star este o lecţie românească dată marilor idei internaţionale”. Cu câteva excepţii, emisiunile româneşti nu au avut succes la public. De ce crezi că unele au prins şi altele nu?
Dan Negru:
Da, „Next Star” e un produs românesc 100% care a dat lecţii de audienţă altor mari formate internaţionale, „Next Star” n-a lipsit niciodată din top trei divertisment România, încă de la începuturile lui. Probabil alte formate n-au succes tocmai pentru că sunt puţine, pentru că există încă prejudecata că doar străinii pot avea idei, că doar ale lor sunt bune. Şi astfel, ai noştri n-au cum săşi „facă mâna” în lumea ideilor privind formate noi de televiziune.

Se apropie finala „Next Star”. Emoţiile sunt mari? Cum se comportă copiii?
Show-ul nu se adresează copiilor, dar ei sunt cei care trăiesc emoţiile şi bucuriile. Da, toată lumea aşteaptă să vadă cui îi va da Florin Piersic trofeul. Am vrut să arătăm astfel că oameni frumoşi, curaţi, pot face audienţă în România, că e falsă teoria că publicul vrea doar scandal. „Next Star” e un show „ecologic” cu audienţe uriaşe, deci se poate!

Ştiu că vorbeşti cu fiecare concurent în parte. Ce-i motivează pe cei mici să vină pe scenă? Este alegerea lor sau în spatele micilor vedete se află părinţii?
Adeseori cei care vin la noi sunt motivaţi doar de ei, nu de părinţi. Dar e o modă a părinţilor de azi de a-şi face copilul vedetă. Uneori, cu orice preţ!

Îmi spuneai într-un interviu că nu-ţi vei lasă copiii să devină vedete. Daria sau Bogdan şi-ar dori să participe la „Next Star”? Sunt talentaţi?
Habar n-am dacă sunt talentaţi sau nu, deocamdată nu asta e ce căutăm la ei, talentul. Sunt multe altele pe care un copil trebuie să le înveţe.

Mulţi prezentatori de televiziune şi-au asociat imaginea cu diverse produse comerciale. Tu la ce te-ai vedea făcând reclamă?
Adeseori prietenii îmi spun că sunt de neînţeles pentru că refuz în mod constant să mă asociez cu vreo campanie publicitară. Ţin minte că, în 2001, am primit o ofertă de publicitate pe care am refuzat-o, chiar dacă acei bani îmi erau suficienţi pentru a cumpără o garsonieră într-o zona bună a Bucureştiului. Şi azi am amici care-mi spun că sunt nebun. Asta e, îmi asum nebunia.

Soţia ta este medic stomatolog. Te-ai temut vreodată de scaunul stomatologic?
Da, adeseori! Dar am un avantaj. Când trebuie să ajung neapărat pe scaun, o fac seara, când nu mai are niciun pacient şi pot să mă lamentez în voie.

Ştiu că iubeşti Timişoara, dar de 15 ani te-ai mutat în Bucureşti. Te simţi vreun pic bucureştean? Ai „împrumutat” ceva de la bucureşteni?
Nu, n-am putut să fiu adoptat de Bucureşti, suntem în relaţii amiabile dar niciodată n-am să pot să fiu înfiat de oraşul ăsta.

Care este cel mai mare viciu?
Pot să mănânc până la zece savarine într-o zi…

Connect-R: “Asta nu-i fi nală, e măcel!”

Astăzi, va avea loc finala acestui sezon al emisiunii „Next Star”. Pe scena show-ului de la Antena 1 vor urca cei mai talentaţi copii, desemnaţi de juriu, în cadrul fiecărei emisiuni. „Joi seară, neasemuitul Florin Piersic va înmâna diploma şi premiul de 20.000 de euro celui mai talentat copil”, a dezvăluit Dan Negru.

Fetiţe şi băieţi din ţară, dar şi din străinătate au performat impecabil în faţa juriului care are dificila misiune de a decide premiantul. Pepe, Lora, Connect-R, Maria Cârneci şi Vasile Muraru, juraţii emisiunii, au avut sarcina ingrată de a alege, dintre toţi copiii talentaţi, doar unul. “Asta nu-i finală, e măcel!”, s-a lamentat Connect- R după ce a urmărit prestaţiile tuturor finaliştilor.

Te-ar putea interesa și: