Printre propunerile pe care PP-DD le-a înaintat în cadrul consultărilor cu preşedintele Klaus Ioahnnis se numără reptul de vot de la 16 ani, tăierea salariilor parlamentarilor, desființarea Consiliului Național al Audiovizualului sau limitarea mandatelor consecutive pentru primari și parlamentari.

„Propunerile noastre sunt: vot obligatoriu, universal- cu o căsuță albă în plus față de căsuțele cu numele candidaților, astfel încât toți cei care se prezintă la vot să aibă și această opțiune, adică de a da un vot împotriva clasei politice, nu vrem ca acest vot să fie însoțit de o amendă, ci de o răsplată o mică scutire pentru plata impozitelor", a anunţat Dan Diaconescu, potrivit b1.ro.

Totodată, PP-DD a propus alegeri în două tururi și limitarea mandatelor consecutive pentru primari, consilieri județeni și parlamentari la două.

O altă propunere a fost tăierea pensiilor parlamentarilor. "Evident că au nevoie de benzină, secretare, telefoane, dar nu înțelegem rostul atât timp cât ei fac asta din pasiune. Am propus ca partidele să nu mai primească subvenții de la stat, ci să fie finanțate transparent fără limite de sume", a mai spus Dan Diaconescu.

Nu în ultimul rând, PP-DD a propus ca CNA să fie înlocuită cu o altă insituţie "care să nu mai aibă dreptul dacă un invitat, un ziarist sau alt om face un delict de opinie și tot ei să hotărască la contestație dacă acel om are dreptate sau nu”

Te-ar putea interesa și: