Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Chișu, diagnosticat de 3 ori cu cancer. Actorul a dezvăluit totul: „Am neglijat asta”
Dan Chișu, diagnosticat de 3 ori cu cancer. Actorul a dezvăluit totul: „Am neglijat asta”

Dan Chișu, diagnosticat de 3 ori cu cancer. Actorul a dezvăluit totul: „Am neglijat asta”

Dan Chișu a fost diagnosticat de trei ori cu cancer la piele, dar de fiecare dată a ieșit învingător. La doar câteva luni de la ultima intervenție...

Dan Chișu a descoperit întâmplător diagnosticul, la o petrecere la care a participat și doctorul Mihaela Leventer.

„Mi-a luat o probă pentru biopsie şi în câteva zile m-a programat pentru intervenţie (…) Am avut noroc pentru că puteam să întârzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama că fiecare detaliu contează şi că, mai importantă decât rezolvarea problemei, este prevenţia. Cu cât ajungi mai devreme la medic, cu atât intervenţia este mai uşoară", a dezvăluit actorul român. 

Dan Chișu: „Sperietura a fost mare"

Pentru celebrul actor și regizor, diagnosticul a venit după expunerea la soare în mod repetat, fără protecție. 

„Am stat la soare, m-am expus destul de mult şi am neglijat cremele de protecţie. Am şi o pigmentaţie predispusă la astfel de atacuri. Aşa că a doua oară am ajuns repede la dr. Mihaela Leventer. Chiar dacă eram pregătit de data asta, sperietura a fost mare. Când auzi că ai cancer, cu toată stăpânirea de sine, e un cuvânt care sperie”, a declarat artistul.

În ultimii 5 ani, Dan Chișu a fost diagnosticat de 3 ori în ultimii 5 ani. Prima intervenție a avut-o în 2014, a doua în 2017, iar cea mai recentă, în luna aprilie a acestui an. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.