Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna, lovitură sub centură: Cum a putut PNL să numească un condamnat definitiv…
Dan Barna, lovitură sub centură: Cum a putut PNL să numească un condamnat definitiv…

Dan Barna, lovitură sub centură: Cum a putut PNL să numească un condamnat definitiv…

Dan Barna, președintele USR a descris aseară la Digi 24 limitele colaborării dintre partidul său și PNL.

Dan Barna, președintele USR, a atacat aseară la Digi 24 conduita PNL în materie de respectarea promisiunilor electorale. Este vorba în special despre numirea unor persoane condamnate definitiv în funcții publice.

„Mă aștept ca această inițiativă (Fără penali în funcții publice) să treacă, pentru că am ajuns la acel moment în care înțelege și PSD și PNL că așa nu se mai poate. S-a ajuns în acel moment în care presiunea societății pe care USR a dus-o în Parlament – vă aduceți aminte de pancartele acelea pe care le-am luat din stradă și le-am dus în Parlament creând un precedent – a început să schimbe mentalitatea și înțeleg și ei că nu pot să mai voteze spunându-le românilor noi preferăm să păstrăm condamnați în primării sau în Parlament. Lucrurile se schimbă.

Gândiți-vă cât de revoltător este. Astăzi, citim în presă că la Iași este numită șefă la cadastru o doamnă condamnată definitiv acum două săptămâni. Cum a putut PNL, că asta e realitatea, să pui un condamnat definitiv șef la cadastru, nu condamnat acum 20 de ani că a trecut pe roșu noaptea, ci condamnată pentru abuz în serviciu, să o pui șefă la cadastru, în condițiile în care PNL a votat la Camera Deputaților «Fără penali în funcții publice»”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

„Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție subordonată Ministerului Lucrărilor Publice a numit, miercuri, ca director al Oficiului din Iași pe Narciza Nedelcu, care a mai ocupat acest post în trecut. Din această calitate ea a fost trimisă în judecată și condamnată definitiv, pe 2 iulie 2020, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Nedelcu este mama unuia dintre politicienii apropiați de primarul Mihai Chirica, numărul 2 în PNL Iași”, scrie Digi 24 citând G4Media.

Dan Barna a susținut că în cazul de la Iași, unde candidatiul PNL este fostul primar PSD, Chirică, ridică semne de întrebare asuprta colaborării între cele două partide: „La Constanța, PNL a ales propriul candidat. La Craiova discuțiile sunt în curs. La Iași nu se pune problema vreunei colaborări, pentru că acolo e candidată colega noastră Cosette Chichirău. Un PSD-ist, domnul Chirica, reprezintă acum PNL, cum din păcate se întâmplă și în Argeș. La Pitești candidează Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, și deși am insistat în discuțiile cu PNL să îl susțină, a optat pe susținerea unui alt PSD-ist, viceprimarul PSD din Pitești, ceea ce creează o întrebare legitimă: unde sunt limitele colaborării?”, a explicat deputatul USR Dan Barna.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: