Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna este de neclintit: Vom vota împotriva moțiunii de cenzură
Dan Barna este de neclintit: Vom vota împotriva moțiunii de cenzură

Dan Barna este de neclintit: Vom vota împotriva moțiunii de cenzură

Ludovic Orban se bazează pe tot spijinul USR-PLUS. Dan Barna a declarat,astăzi, că parlamentarii USR PLUS vor participa la vot şi vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

PSD a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ludovic Orban a anunţat că niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu. Președintele PNL a subliniat că în interiorul coaliţiei a fost luată decizia ca aleşii puterii să participe la dezbateri, însă să nu voteze moţiunea. După ce Dan Barna a afirmat luni că USR PLUS va participa la vot şi va vota împotriva moţiunii de cenzură, liderul liberalilor a adăugat că are încredere în parlamentarii USR că nu vor vota moţiunea de cenzură.

„Le cer pesediştilor să nu se mai implice în campania internă din PNL rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar al PNL nu va vota moţiunea de cenzură. La nivelul coaliţiei s-a hotărât, tocmai ca să nu existe niciun fel de dubiu şi de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formaţiunile politice din arcul guvernamental să fie prezenţi şi să nu voteze. Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR, care am înţeles că sprijină moţiunea, mai exact să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliţiei de guvernare‟.

La nivelul coaliţiei, să fie lucrurile foarte clare

„A fost o decizie şi o discuţie la nivelul coaliţiei astfel încât, la nivelul coaliţiei, să fie lucrurile foarte clare, că au fost foarte multe minciuni vehiculate de cei de la PSD legate de posibilitatea ca fie parlamentari PNL, fie parlamentari din alte grupuri parlamentare să voteze moţiunea de cenzură. Şi această decizie care s-a luat la nivelul coaliţiei a fost tocmai pentru a arăta foarte clar că această moţiune de cenzură este un balon de săpun şi că nu are nici cea mai mică şansă să treacă” a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament.

 Dan Barna este de neclintit

„Parlamentarii USR PLUS vor participa la votul moţiunii de cenzură. Vom vota împotriva moţiunii de cenzură. Nu e niciun de echivoc aici. Vom fi prezenţi, vom participa fără niciun fel de problemă”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Naţional al partidului.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează, în plenul reunit de marţi, începând cu ora 14.00, moţiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului.