Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic devoalează strategia liberalilor. „Asta ar însemna să…”
Dan Andronic devoalează strategia liberalilor. „Asta ar însemna să…”

Dan Andronic devoalează strategia liberalilor. „Asta ar însemna să…”

Jurnalistul Dan Andronic nu crede în zvonul despre numirea noului premier în persoana lui Nicolae Ciucă propus de președintele Iohannis.

În această seară a fost lansată informația că noul premier care va fi numit de președintele Iohannis ar putea fi Nicolae Ciucă. În acest context, Dan Andronic a făcut o serie de precizări.

„Nu cred că va fi numit Nicolae Cică din două motive: În primul rând, asta ar însemna să apară o fractura de logică politică deoarece, și Iohannis și PNL, merg pe anticipate, iar asta presupune că și Guvernul Orban II pică. În condițiile acestea, ar fi cel puțin ciudat ca PNL să nu voteze un militar de carieră, nominalizat în Guvernul Orban ca ministru la Apărare”, a comentat Dan Andronic.

„Ar fi un gest total lipsit de încărcătura pozitivă și nu ar aduce decât deservicii PNL-ului. În al doilea rând, eu cred că dacă mâine va pica Guvernul, următoarea nominalizare făcută de Iohannis va fi tot Orban, în logica expusă mai sus.

În ceea ce privește decizia CCR, și aici cred că speranțele sunt deșarte pentru că în spiritul Constituției, la votul de învestitură al unui nou Guvern, se ține cont de majoritatea parlamentara, nu persoana nominalizată. Așa cum s-a mai întâmplat, un prim-ministru poate beneficia de o majoritatea parlamentară un timp, după care o pierde. Este logic ca și vice versa să fie valabilă”, a concluzionat jurnalistul.