Dan Adamescu și Doru Bușcu se bat pe brandul „Academia Cațavencu”

Dan Adamescu și Doru Bușcu se bat pe brandul „Academia Cațavencu”

SC Caţavencu SA va fi scoasă la licitaţie mâine, la trei săptămâni după ce Tribunalul Bucureşti a anunţat intrarea în faliment a companiei. Cel mai valoros este considerat brandul "Academia Caţavencu", al cărui preţ este estimat la 150.000 de euro.

Doru Bușcu, director editorial la Academia Cațavencu, și jurnalista Sabina Fati s-au înscris la licitația pentru cumpărarea mărcii Cațavencu. Cei doi au plătit garanția de participare, în valoare de 45.000 de euro.

Potrivit lui Doru Bușcu, care a avut o intervenție în această dimineață la Radio Guerrilla, Sabina Fati îl reprezintă pe omul de afaceri Dan Adamescu, cel care deține și cotidianul România Liberă. 

Lichidatorul judiciar, General Group Expert SRL, a anunţat licitaţia printr-un anunţ din cotidianul România Liberă, publicat ieri şi preluat de paginademedia.ro.

Potrivit anunţului, bunurile care vor fi scoase la licitaţie mâine sunt:

  • marca Academia Caţavencu - preţ de pornire 149.322 eur, fără TVA;
  • apartament cu 3 camere, Stefăneştii de Jos - preţ de pornire 103.390 de euro, fără TVA;
  • autoturisme - 190.122 euro, fără TVA;
  • aparatură, birotică, mobilier - 96.905 euro, fără TVA;

Dacă bunurile nu se vând la licitaţie de mâine, ele vor fi supuse altor licitaţii, prima dintre ele programată pentru 3 iunie. "Evaluarea de 150.000 de euro poate părea mică"

Contactat de EVZ, jurnalistul de media Petrişor Obae a opinat asupra preţului cerut pentru marca Academia Caţavencu.

  • "La prima vedere, evaluarea poate părea mică. Dar nu ştiu toate detaliile luate în calcul la această evaluare. La valoarea unui brand contribuie şi situaţia financiară a firmei. Iar faptul că SC Caţavencu SA este în faliment contează enorm".

În ciuda falimentului, revista Academia Caţavencu continuă să apară. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a creditorilor companiei, deşi unii dintre creditori au susţinut că apariţia revistei, în condiţiile falimentului firmei care o susţine, e ilegală. Potrivit Biroului Român de Audit al Tirajelor (BRAT), în intervalul octombrie-decembria 2010, Academia Caţavencu vindea aproximativ 20.000 de exemplare pe număr. În acelaşi interval, concurentul Kamikaze înregistra vânzări de circa 6.700 de exemplare pe număr. CITIŢI ŞI:

  • ANAF: "Apreciem că nu mai există temei legal în baza căruia «Academia Caţavencu» să mai poată fi editată"
  • Kamikaze: Academia Caţavencu apare ilegal
  • "Academia Caţavencu" a intrat oficial în faliment. Tribunalul va decide pe 13 septembrie dacă admite cererea societății

Ne puteți urmări și pe Google News